Talviktunnelen, E6 ved Alta.
Talviktunnelen, E6 ved Alta.

Tredje utenlandske konkurs på E6 Alta vest

Konkursrammede E. Pihl & Søn er representert på utbyggingen av E6 Alta vest gjennom det islandske datterselskapet Istak. Nå er det usikkert hva som skjer på prosjektet.

Istak er hovedentreprenør på fire tunneler og flere kilometer med vei i dagen. Talviktunnelen ble overlevert tidligere i sommer, og de tre andre tunnelene nær Alta er også snart ferdige. Nå er det meste uklart om hva som skjer med prosjektet.

Uoversiktlig

- Situasjonen er uoversiktlig. Vi jobber med å finne ut hvordan konkursen i E. Pihl påvirker oss, og hvordan vi skal organisere det arbeidet Istak ennå ikke har utført i sitt anbud i prosjektet, sier prosjektleder for E6 Alta vest, Gudmund Løvli, til Altaposten.

Istak er den tredje utenlandske entreprenøren som rammes av konkurs under arbeid på E6 vest for Alta. Finske Destia gikk konkurs mens det norske datterselskapet støpte bru ved Talvik. Østerrikske Alpine Bau gikk konkurs tidligere i år og måtte forlate arbeidene på Kåfjordbrua. Nå er det Istak som sannsynligvis må kaste inn håndkledet etter at eier E. Pihl & Søn gikk konkurs.

Istak stilte for øvrig opp som entreprenør på Kåfjordbrua på kort varsel da Alpine Bau gikk over i historien.

Forsiden nå