International ProStar er valgt til «2014 Heavy-Duty Commercial Truck of the Year».

Utmerkelser til Navistar

Den amerikanske lastebilprodusenten Navistar er nylig blitt kåret med ikke mindre enn to «Årets lastebil»-priser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Navistar produserer lastebilmerket International. På den årlige kongressen for amerikanske lastebilforhandlere, Amercan Truck Dealers Convention, ble den tunge lastebilmodellen International ProStar med Cummins ISX15-motor tildelt prisen «2014 Heavy-Duty Commercial Truck of the Year» mens den mellomtunge International TerraStar 4x4 med Navistar MaxxForce 7-motor ble «2014 Medium-Duty Commercial Truck of the Year». Akkurat som i Europa er det ledende fagtidsskrifter som kårer «Årets lastebil» i USA. En rekke kriterier som innovasjon og design, sikkerhet og tilfredshet blant bileiere og sjåfører ligger til grunn for utvelgelsen.

ProStar

ProStar-modellen ble reintrodusert i desember 2012 og er utstyrt med en 15-liters Cummins-motor med effekter opptil 550 hk. Dette er en moderne motor som tilfredsstiller USAs strengeste avgasskrav (EPA 2013) ved hjelp av turbo med variabel geometri og SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction). Bilen har en særdeles god aerodynamisk form, og stor frontrute i kombinasjon med skrånende motorpanser gir gode siktforhold for sjåføren, heter det blant annet i begrunnelsen for utvelgelsen. International ProStar vant prisen foran Kenworth T880 og Peterbilt 579, begge produsert av Paccar som også eier DAF i Europa.

TerraStar

TerraStar er en toakslet tung lastebil som nylig er blitt introdusert i 4x4-utførelse. Det gjorde utslaget ved utvelgelsen. Bilen er bygd for allsidig bruk i blant annet byggeindustrien. Den er utstyrt med Navistars egen MaxxForce 7-motor som er en 6,7 liters V8 dieselmotor med effekter fra 220 til 300 hk. Den har Allison automatgirkasse fra 1000-serien og fordelergirkasse fra Fabco. TerraStar vant foran Hino 195h-DC, Kenworth K370 og Peterbilt 220 i sin kategori.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS