Slik blir «Kilen» på Damsgård i Bergen.

Veidekke bygger for Frydenbø i Bergen

Veidekke skal oppføre næringsbygget «Kilen» på Damsgård i Bergen for Frydenbø Eiendom.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det miljøsertifiserte prosjektet består av totalt 10.000 m2 nybygg med kontorer og parkering, samt utomhusarbeider og teknisk infrastruktur. Totalentreprisen har en samlet verdi på 135 millioner kroner.

Dette byggetrinnet i Frydenbø Eiendoms næringsklynge på Damsgård, består av et parkeringsanlegg i fire etasjer og to kontorblokker på henholdsvis tre og fire etasjer. Blokkene bindes sammen på nederste plan, og det opparbeides felles inngangsparti og uterom. I prosjektet inngår også riving av to eldre bygg og etablering av sjøvannsinntak til egen varmesentral.

- Damsgård er et spennende utviklingsområde i Bergen som er preget av transformasjon fra industri til kontor- og boligformål, og det er svært kjekt å få være med på Frydenbø Eiendoms næringsstrategi her. Vi takker for tilliten og det svært gode samspillet med videreutvikling av prosjektet til et spennende, moderne og fremtidsrettet Breeam-sertifisert miljøbygg, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen.

Damsgårdssundet har alltid vært preget av fremtidsrettet næringsvirksomhet. Frydenbø har mer enn 100 års tradisjon her og fører næringsarven videre i et maritimt miljø via både nybygg, ombygginger og moderniseringer av eksisterende bygningsmasse.

Byggearbeidene starter i september med planlagt ferdigstillelse i april 2021.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS