FØRSTE BILDET: Dette er det første bildet som publiseres av Rottne H11C. Hogstmaskinen har Steg IV/Tier 4 Final John Deere-motor med partikkelfilter og AdBlue, og maskinen er utstyrt med Dasa-målesystemet Forrester. Neste uke kan man se maskinen på Inter Forst i München.

Ny serie fra Rottne på trappene

ROTTNE (AT.no): Denne prototypen av hogstmaskinen Rottne H11C vises for første gang på skogsmessen Inter Forst i München 16. til 20. juli.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

AT.no var på besøk ved Rottne-fabrikken i Småland i Sverige da den siste finpussen ble gjort på utstillingsmaskinen som skal til den tyske messen. Inter Forst er like stor som Elmia Wood, og holdes på samme området som Bauma-messen arrangeres i den tyske storbyen. Her gjelder det å ha noe skinnende og nytt å vise!

Og det har Rottne: Den 19 tonn tunge utstillingsmaskinen H11C er utstyrt med Forrester målesystem fra Dasa og et SP hogstaggregat. Rottne går over til Forrester på den nye serien hogstmaskiner.

- Systemet bruker Windows 8 og har ti ganger raskere kommunikasjon mellom hogstaggregatet og hytta enn de tidligere systemene, sier salgssjef Jörgen Ivarsson til AT.no.

Messemaskinen H11 skal tilbake til fabrikken etter utstillingen for videre utvikling, og kommer først i produksjon i 2015. Nye H11 er utstyrt med StegIV/Tier 4 Final John Deere-motor med partikkelfilter og AdBlue.

Men allerede like etter sommerferien kommer det flere nye maskiner fra Rottne. Da Anlegg&Transport besøkte skogsmaskinprodusenten i fjor sommer, testet Rottne prototypen H21D som er den største av hogstmaskinene. Denne er nå klar for lansering, og produksjonsstart er satt til september/oktober. Før dette lanseres H11. Det samme gjelder H8, og den første kunden på denne maskinen er nordmannen Tom Øyvind Malmerengen i Matrand!

Powered by Labrador CMS