- Vi har laget en lastebil for eiere og sjåfører som er stolte av yrket sitt og bilen sin, og som ønsker det beste av det beste, sier Helene Fredäng, Surface Material Expert, fra Volvo Trucks.

Volvo FH og FH16 som spesialutgaver

Volvo FH og Volvo FH16 blir nå tilgjengelige som eksklusive nye modellversjoner inspirert av Volvo Ocean Race, som starter høsten 2017.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Denne Volvo Ocean Race-spesialutgaven vil ha en høy grad av komfort og utstyrsnivå, kombinert med et unikt design, meldes det fra Volvo.

Modellen skal bli solgt i et begrenset opplag, og kundene har flere varianter de kan velge mellom.

- Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 er preget av alle verdiene som betegner selve løpet. Vi har laget en lastebil for eiere og sjåfører som er stolte av yrket sitt og bilen sin og som ønsker det beste av det beste, sier Helene Fredäng, Surface Material Expert, fra Volvo Trucks.

Sjø- og seilinspirert lastebil

Volvos designere har basert designet på ruten Volvo Ocean Race skal følge i høstens seilas, uttrykt gjennom kart og mønstre. Seilasen starter i Alicante og avsluttes i Haag, og dette har gitt inspirasjon til fargevalg både utvendig og innvendig.

Utvendig vises tydelig tilknytning til Volvo Ocean Race gjennom logo i lysskiltet og logo på førerhusets sider, samt lakkdetaljer og farger.  Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 kommer i to eksklusive metallic  farger: En varm sand-farget Shimmering Gold og en isblå nyanse som kalles Cool Breeze Metallic.

Innvendig er mye av interiøret inspirert av sjø og seiling. Dørpaneler, tepper, ratt, oppbevaringsrom og seter har blitt utstyrt med design fra sjø og seiling. Blant annet er førersetet ventilert og trukket i sandfarget skinn med blå detaljer og en diskret sikksakk-søm. Seteryggen har et stilisert kart som viser start og slutthavn for seilasen, og det samme går igjen på gardinene.

Volvo FH og Volvo FH16 er nå tilgjengelige i en eksklusiv ny versjon inspirert av Volvo Ocean Race, som starter til høsten.

 

Salget starter i mars

Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 skal produseres i «et mindre opplag», i en begrenset periode, og salget av de nye modellene starter i uke 11, 2017.

To Volvo Ocean Race-pakker:

  • Safety-pakken: Driver’s airbag, sjåførvarselassistent, adaptiv konstantfartsholder med kollisjonsvarsler med full autobrems, innbruddsalarm, låsbar safe, feltskiftevarsler, laminerte sidevinduer, hovedbryter med fjernkontroll og røde sikkerhetsbelter.
  • Performance-pakken: (Kun Volvo FH): Volvo D13-motor med 500 hk eller 540 hk, I-Shift Dual Clutch og retarder.

Førerhus – Volvo Ocean Race Limited Editon:

  • Volvo FH og FH16 fås med Globetrotter eller Globetrotter XL-førerhus.
Powered by Labrador CMS