- Kultur og lønnsomhet er det første vi ser etter. Bedriftene vi kjøper skal styrke oss på både bunnlinjen og i form av menneskelig kapital, sier administrerende direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin AS.
- Kultur og lønnsomhet er det første vi ser etter. Bedriftene vi kjøper skal styrke oss på både bunnlinjen og i form av menneskelig kapital, sier administrerende direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin AS.

Assemblin kjøper Hallingdal Varme og Sanitær AS

Assemblin AS har kjøpt rørleggerbedriften Hallingdal Varme & Sanitær AS og styrker dermed ytterligere sin tilstedeværelse i dalkommunene nordvest for Oslo.

Publisert

Det ervervede selskapet har 24 ansatte og en omsetning på cirka 45 millioner kroner årlig.

Sammen med kjøpet av Hemsedal VVS 30. april i år, betyr det nye oppkjøpet at Assemblin nå posisjonerer seg sterkt i dalstrøkene på Østlandet, med en forventet omsetning i denne regionen på mellom 85 og 100 millioner kroner inneværende år.

Hyttemarkedet

Hallingdal Varme & Sanitær AS er lokalisert på Nesbyen, med en avdeling på Geilo. Selskapet, som ble etablert i 1988, har sitt geografiske nedslagsfelt i hele Hallingdal fra sør til nord, med markedsandeler også i Sigdal/Eggedal, Norefjell og Uvdal.

Driftsgrunnlaget er i stor grad basert på hytte- og fritidsmarkedet samt prosjekter. Selskapet har også en betydelig servicevirksomhet, med blant annet faste avtaler med de fleste kommunene i regionen.

- Robust bedrift

- Vi følger samme strategi som ved kjøp av både Hemsedal VVS og de tre rørleggerbedriftene i Innlandet på slutten av 2019, sier administrerende direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin AS.

- Kultur og lønnsomhet er det første vi ser etter. Bedriftene vi kjøper skal styrke oss på både bunnlinjen og i form av menneskelig kapital. Hallingdal Varme & Sanitær har hatt gode økonomiske resultater de siste årene. Det er en robust bedrift med mye kompetanse og en driftskultur vi kjenner oss igjen i. Jeg ser fram til å få bedriften med laget og er trygg på at den vil bidra til å styrke Assemblin i årene fremover, sier han.

Gode synergimuligheter

Daglig leder Ole Lie i Hallingdal Varme & Sanitær ser frem til å bli en del av en større organisasjon.

- Vi brukte litt tid på å bearbeide muligheten, men det var egentlig ikke noe vanskelig valg. Selv om vi har god markedsposisjon i nærområdet vårt, er vi tross alt en liten aktør i den store sammenhengen. Jeg ser mange synergimuligheter ved å bli en del av en stor driftsorganisasjon. Vi får flere ressurser å spille på og vil kunne påta oss større oppdrag. Vi har alltid hatt sunn drift, gode tall og stabile medarbeidere. Dette oppkjøpet gir oss mulighet til å bli enda bedre, sier Ole Lie.

Samme navn

I likhet med Hemsedal VVS, vil driften i Hallingdal Varme & Sanitær bli videreført uten endringer i verken navn eller driftsorganisasjon.

Regionsjef Leif Stensrud i Assemblin går inn som styreleder i det ervervede selskapet, mens Ole Lie fortsetter som daglig leder.

Powered by Labrador CMS