Fra venstre: Jon Syrtveit (konsernsjef i Kruse Smith), Eirik Gjelsvik (konsernsjef Backe) og Asle Randen (adm. direktør i Backe Entreprenør AS).

Backe Entreprenør kjøper Kruse Smith Entreprenør

Kruse Smith har vært et familieeid selskap siden oppstart i 1935.

Publisert Sist oppdatert

Backe Entreprenør har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Kruse Smith Entreprenør. Med kjøp av Kruse Smith Entreprenør vil Backe bli en av Norges aller største byggentreprenører, utvide sitt markedsområde og få mange nye medarbeidere.

NB: Kruse Smith Anlegg er solgt ut fra før, og er i dag et selskap i Infra Group tidligere kjent som Hæhre & Isachsen Gruppen.

Med oppkjøpet av Kruse Smith, vil Backe ha et volum i størrelsesorden 7-8 milliarder, og en organisasjon med 1330 ansatte.

Kruse Smith Entreprenør har hovedsete i Kristiansand. Backes konsernsjef Eirik Gjelsvik, er fornøyd med avtalen og mener oppkjøpet vil komplementere og styrke Backe på viktige områder.

- Oppkjøpet er viktig for realiseringen av Backes vekstambisjoner og vil tilføre Backe markedsområder som dekker hele det sørlige Norge. Kruse Smith Entreprenør har en sterk markedsposisjon på Sørlandet og i Rogaland. Backe har frem til nå ikke hatt virksomhet på Sørlandet. Kruse Smith Entreprenør har også en meget sterk posisjon i Rogaland og sammen med vårt selskap i Rogaland vil dette gi oss en betydelig bedre posisjon til videre utvikling. Kruse Smith Entreprenør er, som Backe, et familieeid selskap med lange tradisjoner og med sammenfallende verdier. Vi har stor respekt for det Kruse Smith Entreprenør har bygget opp, og vi i Backe skal skape et godt hjem for Kruse Smith Entreprenør både når det gjelder ansatte, kunder, leverandører og samarbeidspartnere, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik.

Også hos Kruse Smith AS er man godt fornøyde med avtalen, og er trygge på at selskapet vil utvikle seg positivt som en del av Backe.

- Vi kjenner Backe godt, og vi opplever å finne de samme grunnverdiene og mye av den samme kulturen som vi har klart å skape i Kruse Smith gjennom snart 90 år. For oss som eiere er det betryggende. Kruse Smith har vært et familieeid selskap siden oppstart i 1935. Familien har siden starten vært sterkt involvert i selskapet, både gjennom drift og i styrerommet. Bakgrunnen for salget, er at neste generasjons eiere har valgt å etablere egne karrierer utenfor entreprenørselskapet, sier Tomas Leire på vegne av eierne i Kruse Smith AS.

- Det krever mye å eie og videreutvikle et selskap som Kruse Smith Entreprenør. Vi er stolte over hva vi gjennom årene har skapt i Kruse Smith, men vi må også ha forståelse for at våre barn velger å gå andre veier. I lys av det er det en helt riktig beslutning for oss å finne en ny og solid eier for Kruse Smith Entreprenør, sier Tomas Leire.

Kjøpet er avhengig av at transaksjonen blir godkjent av konkurransemyndighetene. Myndighetsgodkjenning og påfølgende gjennomføring av oppkjøpet forventes i første kvartal 2023. Kjøpesummen blir ikke offentliggjort.

Powered by Labrador CMS