Drammen sykehus med ny inngang.
Drammen sykehus med ny inngang.

Bygger adkomstbygg ved Drammen sykehus

Kontrakt på over 400 millioner kroner.

Publisert

Etter to måneders forhandlingsfase har Helse Sør-Øst RHF gitt Veidekke i oppdrag å oppføre adkomstbygget til det nye sykehuset i Drammen. Kontrakten er en totalentreprise verdt 406 millioner kroner.

Adkomstbygget blir et kombinert kontorbygg med inngangsfasiliteter og kantinefunksjoner for ansatte og besøkende. Bygget på totalt 13.400 m² fordelt over fem etasjer blir liggende mellom psykiatribygget og somatikkbygget. Veidekkes oppdrag omfatter alt fra planlegging, prosjektering, bygging, testfase samt prøvedrift frem til det nye sykehuset står ferdig i 2025.

- Vi er stolte over å ha blitt valgt igjen og takker så mye for fornyet tillit. Det er lite som føles bedre for en entreprenør enn å få bygge moderne og fremtidsrettet sykehus til nytte og glede for pasienter, pårørende og ansatte. Vi er derfor svært tilfredse nå og ser frem til å utvide samarbeidet med prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst i Drammen, sier avdelings­leder Marianne Haugen i Veidekke Bygg.

Dette er den andre store kontrakten for Veidekke på det nye sykehuset i Drammen. I april fikk selskapet oppdraget med å oppføre tre bygg for psykisk helsevern og rus verdt 770 millioner kroner.

- Med Veidekke får vi en solid entreprenør som skal være med å sikre en god velkomst til pasienter, ansatte og besøkende i nytt sykehus. Vi ser frem til videre samarbeid med Veidekke innenfor et nytt område, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne i Helse Sør-Øst.

Byggearbeidene starter i august med planlagt overtakelse november 2024.

Powered by Labrador CMS