Teknostallen i Trondheim blir et kontorbygg på 47.250 kvadratmeter.

KLP signerer NCC til å bygge Teknostallen

NCC skal på oppdrag for KLP Eiendom AS bygge Teknostallen i Trondheim. Det 47.250 kvadratmeter store kontorbygget er planlagt ferdigstilt i september 2025.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Kontrakten har en verdi på ca. 900 MNOK og NCC starter opp byggearbeidene umiddelbart. En samspillsfase er nettopp avsluttet og sammen med arkitektselskapet PIR II, har KLP og NCC jobbet frem et konsept og løsninger for fremtidens leietakere.

- Vår ambisjon med Teknostallen er å bygge hjertet i Teknobyen. Det gleder oss stort at vi nå setter i gang rett på nyåret og at vi sammen med NCC og PIR II skal bygge Trondheims mest moderne og fleksible kontorbygg. Vi er en langsiktig eiendomsbesitter, og derfor er dette prosjektet både viktig og riktig, sier administrerende direktør i KLP Eiendom, Ruth Hege Falch Havdal.

- Vi er svært godt fornøyde med hvordan vi sammen med kunden KLP Eiendom og samarbeidspartnere har jobbet i samspill i nærmere ti måneder. Samspillsteamet har funnet frem til løsninger som vil skape et fremtidsrettet kontorbygg og skape gode arbeidsplasser og arenaer hvor folk kan møtes og samhandle. Vi ser frem til å sette i gang med byggefasen og å bygge et av Norges mest spennende og fremtidsrettede kontorbygg, sier Roger Nygård, leder for NCCs byggvirksomhet i Norge.

Teknostallen skal sertifiseres til Well – Platinum som er det høyeste nivået. Well-sertifiseringer har som mål å identifisere, måle, verifisere og følge opp byggkvaliteter som påvirker helse og velvære for dem som bruker bygget. Teknostallen blir ett av de første kontorbyggene i Norge som sertifiseres til Well-Platinum. I tillegg sertifiseres bygget til Breeam Excellent.

NCC skal tilrettelegge for ombruk av bygningsmaterialer fra eksisterende bygningsmasse. Bygningen skal være energiklasse A og det er medtatt lavkarbonklasse A på betong.

Kontrakten gjennomføres som en totalentreprise og ordreregistreres i forretningsområdet NCC Building Nordics i 4. kvartal i år.

Powered by Labrador CMS