Førde sykehus.

Veidekke skal bygge sykehusbygg med åtte etasjer

Veidekke har skrevet kontrakt med Helse Førde HF om bygging av et åtte etasjers sykehusbygg i Førde i Vestland.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I samspillsfasen, som har pågått et års tid, har partene sammen utviklet det de betegner som et meget areal- og kostnadseffektivt sykehusprosjekt. Kontrakten er en totalentreprise verdt 685 millioner kroner.

Helse Førde har prioritert kvinner og barn i det nye bygget. Det skal blant annet huse kvinneklinikken med fire nye fødestuer, en ny sengepost for føde- og barselomsorg samt en ny avdeling for barn. Spesielt for mor og barn vil enerom gi et bedre sykehustilbud i den tiden de er på sykehuset. Bygget vil også få flere nye avanserte spesialrom, ny operasjonsavde­ling med åtte operasjonsstuer (dagens er fra 1970-tallet), ny observasjons­­post og en ny post for oppvåkning.

- Vi takker så mye for oppdraget. I samspillsfasen har vi hatt en tett og god dialog med prosjektorganisasjonen i Helse Førde, brukerne av bygget og våre samarbeidspartnere. Det har vært lagt ned stor innsats for å sikre at dette blir et topp moderne sentralsykehus til glede for pasienter fra hele regionen og de ansatte. Nå gleder vi oss til å komme i gang med bygge­arbeidene sammen med våre lokale underentreprenører, sier distriktsleder Rune Karlsen i Veidekke Bygg Sogn og Fjordane.

Det nye bygget – kalt Livabygget – blir på drøyt 13.000 m² som skal kobles sammen med dagens hovedbygg. Dette krever rehabilitering av ca. 2.000 m² i det eksisterende hovedbygget som også inngår i Veidekkes oppdrag.

Dette er det største delprosjektet i det store moderniseringsarbeidet som pågår ved Førde sentralsykehus. Grunnarbeidene starter rett over påske, og bygget skal stå klart til bruk våren 2024.

F.v: Distriktsleder Rune Karlsen i Veidekke og adm. direktør Arve Varden i Helse Førde HF.
Powered by Labrador CMS