Viken Element kjøper elementfabrikk i Litauen

Fabrikken i Litauen fyller opp produksjonstomrommet som oppsto etter at samarbeid med fabrikker for huselementer til ferdighus i Russland ble umulig, på grunn av at Russland har gått til krig mot Ukraina.

Publisert

Norske Viken Element som leverer elementer til ferdighusprodusenten ABChus kjøper den norskeide elementfabrikken Econdo Production i Litauen. ABChus opplever vekst, og avtalen kompletterer konsernets leveranser og sikrer nødvendig produksjonskapasitet i årene som kommer.

Viken Element og ABChus har tidligere produsert elementer til sine ferdighus i Russland. Disse leveransene er imidlertid stanset som en konsekvens av krigen i Ukraina, og elementproduksjonen flyttes nå til egen fabrikk i Litauen.

- I perioder med produksjonsstans hos våre faste leverandører har Econdo også tidligere levert til oss. Vi opplever at de har en bransjeledende høy standard, noe som også bekreftes av at de var den første fabrikken i Baltikum som ble sertifisert av Sintef, sier administrerende direktør i ABChus, Dagfinn Lindberg.

Vekstambisjoner

ABChus opplever vekst i et marked som preges av usikkerhet og nedgang. Selskapet har ambisjoner om videre vekst og økte markedsandeler, og leveransesikkerhet er en viktig faktor i denne strategien. Fabrikken har potensial til å omsette for opptil 140 millioner årlig, som er betydelig høyere enn i dag.

- Kjøpet av Econdo gir konsernet en produksjon av svært høy kvalitet, god produksjonskapasitet og trygge leveranser til kundene våre. ABChus vil alene dekke rundt 50% av produksjonskapasiteten, og strategien er at fabrikken også skal produsere for andre aktører på markedet, sier Lindberg.

- Kompetent industriell eier

Det er norske Rebelijo AS som i de senere år har vært hovedeier av fabrikken i Litauen. Rebelijo er et familieeid selskap eid av Reidar Langmo, som også har vært administrerende direktør i Econdo Production.

Han tror de nye eierne vil bidra til videre vekst for selskapet.

- Det er utelukkende positivt for selskapet å få inn en eier som ABChus på dette tidspunktet. De er en svært kompetent industriell eier, med alle forutsetninger for å kunne ytterligere effektivisere og videreutvikle virksomheten, sier Langmo.

Powered by Labrador CMS