TAR OVER:
TAR OVER:

Ny Implenia-sjef i Norge

Berger Johannessen har tatt over som adm. direktør i Implenia Norge, og tar over etter Audun Aaland som har hatt jobben siden 2018.

Publisert Sist oppdatert

Johannssen som er utdannet sivilingeniør fra NTNU, kjenner godt til Implenia-organisasjonen ettersom han har vært direktør for tunnel i Implenia Norge siden 2019. Han har også lang bransjeerfaring etter 30 år i ulike stillinger i AF Gruppen.

- Jeg ønsker å takke for tillitten fra ledelsen som har valgt meg til å overta etter Audun. Det er store sko å fylle, og det er med ydmykhet, stolthet og glede jeg tar fatt på oppgaven. Implenia Norge har et flott team og jeg har med meg dyktige medarbeidere hvor vi sammen skal fortsette den gode utviklingen vi er inne i, sier Johannessen.

Ny enhet i Implenia

Aaland som Johannessen tar over etter, har vært adm. direktør i Implenia Norge siden juni 2018. Aaland vil fremdeles være involvert i Implenia-konsernet i en rolle som direktør for Implenia offshore wind. Dette er nyopprettet enhet som skal utvikle Implenia-konsernets satsing innen havvind.

- Implenia har nå god lønnsomhet og historisk høy ordrereserve, så dette, sammen med at jeg nå er blitt 68 år, gjør dette til et riktig tidspunkt for å gjennomføre et lederskifte, sier Aaland.

- Berger har lang og god erfaring i lederroller, både i Implenia og fra andre selskaper. Det føles godt at en person jeg kjenner så godt skal overta etter meg, for da vet jeg at Implenia Norge er i trygge hender, sier Aaland videre i pressemeldingen.

- Bergers oppgave blir nå å løfte Implenia Norge videre fra Good til Great, avslutter han.

Ny tunnelsjef

Med ansettelsen av Johannessen, ansettes det også ny direktør for tunnel i Implenia Norge. Dette er Peder Ronny Sødal som er tidligere prosjektsjef i Implenia Norge.

Implenia skriver videre i pressemeldingen av entreprenøren nylig har vunnet to store kontrakter på noen av de største samferdselsprosjektene i Norge. I januar ble det annonsert at Implenia sammen med Stangeland Maskin skal utføre E03 Boknafjordtunnelen sør som del av gigantprosjektet E39 Rogfast. I mars ble det klart at Implenia vant K2D Vækerø – Skøyen tilknyttet Fornebubanen.

Powered by Labrador CMS