Volvo FE Electric til Litra.

Leverer elektrisk renovasjonsbil til Litra

Volvo Trucks fortsetter å levere elektriske lastebiler til norske kunder. Og etterspørselen er enorm, opplyses det fra Volvo Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Volvo Trucks er en av verdens største lastebilprodusenter, og har satt elektriske lastebiler i serieproduksjon. Ikke overraskende har det norske markedet tatt produktet til sitt bryst, og tatt føringen på antall solgte elektriske lastebiler i hele verden.

- For oss i Litra AS er det viktig å bidra til mer miljøvennlig transport og det grønne skiftet, sier Vegard Narmo, konsernsjef i Litra AS.

Vegard Narmo, konsernsjef i Litra AS

- Derfor var det naturlig for oss å være med helt i tet med innkjøp av en elektrisk renovasjonsbil.

Etter vellykket introduksjon av serieproduserte elektriske lastebiler for bytransport og renovasjon, leverer nå Volvo Trucks ut elektriske lastebiler til kunder som ønsker å lede an i «det grønne skiftet». Dette er den sjette bilen som leveres til kunde denne høsten og tilbakemeldingene er ifølge Volvo gode.

Kjetil Bergflødt, produktsjef i Volvo Norge.

- De sjåførene som har fått Volvo elektrisk lastebil som arbeidsplass, er veldig fornøyde, sier Kjetil Bergflødt, produktsjef i Volvo Norge.

- Fraværet av støy og vibrasjoner er noe alle trekker frem og bilene har rekkevidder som lar de utføre arbeidsdagen sin fullt ut.

- Enorm etterspørsel

Volvo Trucks skal levere et 20-talls elektriske lastebiler «i tiden fremover».

- Vi har opplevd enorm etterspørsel allerede. Vi har flere ganger måttet be om å få flere byggeplasser på fabrikken. Nå som bilene får så god respons fra kundene, sprer ryktet seg raskt, og det merker vi godt på telefonen om dagen, sier Bjørn Inge Haugan, salgs- og markedsdirektør i Volvo Norge.

Volvo har som mål å elektrifisere alle lastebilklasser og med det sikre at Volvos lastebiler bidrar sterkt til å redusere det globale CO₂-avtrykket.

- Flere elektriske lastebiler rett rundt hjørnet

- For Volvo har ansvar for miljø vært en våre kjerneverdier siden 1972, og vi har hele tiden gått i spissen for å redusere utslippene fra transportnæringen, sier Haugan.

- De siste 30 årene har en standard Volvo lastebilmoter blitt over 600 gangere renere, i tillegg har vi motorer som går på biogass med tilnærmet 100 prosent CO₂-reduksjon, og nå er vi rett rundt hjørnet med å kunne tilby elektriske lastebiler i alle relevante lastebilklasser.

Powered by Labrador CMS