STOR ORDRE: 1000 eActros 600 skal benyttes til å distribuere byggevarer for Holcim.

Bestiller 1000 eActros 600

BYGGEVARER: Byggevareleverandøren Holcim gjør en ny gigantbestilling av elektriske lastebiler og bestiller 1000 Mercedes-Benz eActros 600 elektriske lastebiler.

Publisert

Som ett ledd i selskapets arbeid mot en bærekraftig fremtid er transport et viktig område. Selskapet satser derfor stort på å bytte ut bilparken til elektrisk drift.

Mercedes-Benz eActros 600 er designet spesielt for tungtransport, med en rekkevidde på 500 kilometer. Ved å lade i de pålagte pausene, mener Mercedes at bilen skal klare daglige rekkevidder på rundt 1000 kilometer, selv uten hjelp av megawatt lading.

Holcim vil distribuere byggematerialer, som sement, med bilene i ett ledd mot dekarboriseringen av selskapet. De nye Mercedes ’ene skal benyttes i Holcims europeiske flåte og bidra til en reduksjon i transportutslippene på 25% innen 2030 sammenlignet med 2020 tallene til selskapet.

- Holcim er en av våre viktigste kunder i byggeindustrien. Vi er svært glade for at selskapet valgte eActros 600 i sin transformasjon mot alternative drivlinjer. Vår elektriske lastebil setter nye standarder når det gjelder effektivitet, sa Karin Rådström, administrerende direktør i Mercedes-Benz Trucks.

FEIRER: Karin Rådström, administrerende direktør i Mercedes-Benz Trucks og Miljan Gutovic, regionleder for Europa hos Holcim med en modell av en betongbil for å stadfeste avtalen mellom selskapene.

- Holcim driver overgangen til mer bærekraftig og effektiv transport ved å dekarbonisere logistikken. Vi er glade for å samarbeide med Mercedes-Benz Trucks for å elektrifisere vår kjøretøyflåte, og akselerere vårt mål om at 30% av våre tungtransportkjøp eller kontrakter skal være nullutslipp innen 2030, sa Miljan Gutovic, regionleder for Europa hos Holcim

Mot slutten av 2024

Produksjonsstart på den nye eActros 600 er planlagt mot slutten av 2024. Mercedes vil produsere både trekkvogner og chassis-versjoner av bilen. I øyeblikket er rundt femti prototyper under bygging og ute i praktiske tester hos noen kunder.

Flere store bestillinger

Dette er andre gangen Holcim gjør en slik gigantbestilling av elektriske lastebiler, våren 2023 bestilte 1000 elektriske Volvoer som skal leveres innen 2030.

Holcim opererer i rundt 70 land med over 70,000 ansatte. I USA har selskapet også startet overgangen til lavutslipps – og elektriske kjøretøy og maskiner. Målet der er at 25% av kjøretøyflåten på 1400 enheter skal erstattes med lavutslippskjøretøy innen 2025.

Powered by Labrador CMS