Skjermbilde fra Vefas.no, nettsiden til avfallsselskapet Vefas IKS i Finnmark.

For kaldt for å hente avfall

- Hydraulikken stivner når det er så kaldt som nå og pakninger blir ødelagt, så vi kan ikke bruke komprimatorbilene.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det sier medieansvarlig for det interkommunale avfallsselskapet Vefas, Rune Berg, til ifinnmark.no, etter at husholdningsavfall i Kautokeino ikke blir hentet i dag fordi det er mellom -30 og -40 grader.

- Dette er ikke uvanlig i det hele tatt. Når det begynner å bli -30 grader begynner utstyret vårt å pjuske, sier Berg videre til nettstedet.

Det er meldt like kaldt vær kommende dager, og husholdningsavfallet blir hentet annenhver uke i Kautokeino (halvparten av boligene i oddetallsuker og den andre halvparten i partallsuker), så ved uheldig lave temperaturer kan det bli usikkert om avfallet kan hentes fra alle før jul. De som ikke fikk avfallet sitt hentet 7. desember må vente til 21. desember før det blir hentet.

- Da blir det også lov å sette ut en sekk med avfall ved siden av dunken. Men husk: Ikke sett ut sekken før tømmedag. Vi i Vefas beklager det inntrufne, men det er lite vi kan gjøre med været, skriver selskapet i en nyhetsmelding.

Det er ganske vanlig at det blir for kaldt for å hente avfall om vinteren i indre deler av Finnmark. Det skjedde sist i januar i år.

Vefas IKS (Vest Finnmark Avfallsselskap/Oarje Finnmàrkku Rihpafitnodat) er et interkommunalt avfallsselskap som er eid av kommunene Alta, Kautokeino, Hasvik og Loppa.

Powered by Labrador CMS