FØRSTE: Den spesielle liftbilen er levert til Lavpris Liftutleie As med avdelinger i Oslo og Bærum. Fra venstre er daglig leder Christoffer Nordsveen i TSK Maskin AS, daglig Leder Przemyslaw Stankiewicz i Lavpris Liftutleie og styremedlem Kjell Ove Petersson i TSK Maskin AS.

- Første av sitt slag i Oslo-området

TSK Maskin AS fra Hamar har levert en spesiell liftbil til Lavpris Liftutleie AS som har avdelinger i Oslo og Bærum.

Publisert
I DRIFT: Her er bilen i aksjon ved en lyktestolpe.

- Dette er den eneste av sitt slag i Oslo-området, sier daglig leder Christoffer Nordsveen i TSK Maskin.

- Den nye TLF 15 er helt unik da den kan kjøres uten støttebein! Riktignok med begrenset utlegg og høyde, men helt supert der du skal rett opp og vil forflytte deg raskt. Man får hele 10 m plattformhøyde og 11 grader sving ut til siden uten støttebein, sier daglig leder Przemyslaw Stankiewicz i Lavpris Liftutleie AS.

Han legger til at dette er selskapets fjerde liftbil, og at det vil komme flere til etter hvert. Åpenbart er dette et godt marked for selskapet.

Renault Masters-chassis

GOD UTSIKT: Bilen med både godt utskyt i høyden og utlegg.

Tilbake til bilen som nå er levert. Den har fått navnet Movex TLF 15 og er bygget på et Renault Master-chassis som er levert av Volmax. Totalvekt på bil og utstyr, inkludert fører er 3345 kg, og man kan dermed ha 155 kg i kurven (isolertkurv 1000V). Liften kan altså gå opp til plattformhøyde på 10 meter og ut til 3,5 meter til siden. Dersom man skyver ut støttebenene vil liften ha 15 meters høyde og et utlegg på 8,5 meter. Støttebenene skyves ut fra styrekonsoll i kurven, og det tar 11 sekunder før de er ute. Liften kan også styres fra en konsoll i bilen.

Master-varebilen har også hengerfeste og kan trekke 2,5 tonn, og det som gjør denne oppbyggingen ekstra spesiell med de kapasitetene den har, er at bilen kan kjøres på vanlig førerkort klasse B.

Rask rigging

Bruksområdene er til typisk bruk der man skal flytte seg raskt mellom steder, raskt rigge seg opp for å gjøre en jobb i for eksempel lyktestolper, og raskt komme seg videre.

Av øvrig utstyr i bilen opplyses det at den har air condition, DAB-radio, trådløs ladning av mobil, kontrollpanel i ratt og fem års garanti.

Powered by Labrador CMS