Presis vegdrift i arbeid på riksvei 7 på Hardangervidda i helgen. Når det var brøytet bort til denne bilen, tok bilberger Thord Paulsen AS den med seg.

Her blir bilen brøytet ut av fonnene på rv. 7 i pinsen

Se brøytemannskapenes bilder fra Hardangervidda siste helg i mai.

Publisert Sist oppdatert

På riksvei 7 over Hardangervidda var det snødrev og -fonner i veien i pinsen. Biler ble stående fast i uværet og ble brøytet løs av veidrifteren.

Det var lite som minnet om sommer på rv. 7 på Hardangervidda i helgen.

– Det å holde fjellovergangene fremkommelige og åpne så mye som mulig, er et samfunnsoppdrag vi og entreprenørene våre jobber hardt for, hver dag hele året. For oss stopper ikke vinterdriften med kalenderen, men når forholdene på veien tilsier det. Og på Hardangervidda er det fortsatt behov for brøyting utført av vår dyktige entreprenør Presis Vegdrift, sier teknisk byggeleder høyfjell Johannes Soldal Måge i Statens vegvesen.

– Skal du over fjellet, er det fortsatt viktig at du sjekker værmeldingen og at bilen har på dekk som er tilpasset føreforholdene.

Måge ber bilistene vise tålmodighet og respekt overfor dem som arbeider med å holde veiene åpne.

Bilberger Thord Paulsen AS var på plass og fikk berget denne bilen.

– Vi har forståelse for at venting kan være frustrerende for trafikantene, og ikke minst at det er frustrerende med venting grunnet vinterdrift i månedsskiftet mai/juni, men husk at det er for alles beste og for alles sikkerhet på fjellet. Det er en viktig del av vårt samfunnsoppdrag å holde veiene åpne så mye som mulig. Men av og til må vi stenge. Og husk at mens du sover, jobber entreprenørene hardt for at veien skal være trygg og åpen for deg, sier han.

Powered by Labrador CMS