Hoyer Norway kjøpes av dansk transportselskap

Den danske transportvirksomheten Skanol A/S kjøper Hoyer Norway AS (Tidligere kjent som Gran Taraldrud AS) og Hoyer Latvia som transporterer motordrivstoff, flytende gasser, oljer og kjemikalier.

Publisert Sist oppdatert

Hoyer Group GmbH kjøpte Gran Taraldrud i 2016. Etter salget av Hoyer Norway, vil ikke Hoyer Group lenger være representert i Norge innen transport av ovennevnte.

Skanol overtar alle aktiviteter, medarbeidere, kontor, lokasjoner og materiell i både Norge og Latvia.

- Med oppkjøpet får Skanol tilgang til en kunnskapen som Hoyer Norway har innenfor blant annet bitumen og gass. Dette kan brukes til å ekspandere til de øvrige nordiske landene, sier Nicolai Leth Brix, CEO Skanol.

Overtagelsen av Hoyer Norways aktiviteter, er en del av Skanols vekststrategi i Norden. Danskene forventer en ytterligere konsolidering av markedene i Norden de kommende år og er klare på at de vil være en del av dette.

Gleder seg

Adm. direktør Frode Karlsen i Hoyer Norge med hovedkontor på Østre Toten gleder seg til å få ny eier.

- Dette er to virksomheter som bygger på de samme verdiene når det gjelder medarbeidere og kunder, samt en strategi for utvikling. Jeg gleder meg til å bidra til å samle synergiene i ett selskap og sikre fokus på fremtidige muligheter innenfor bulk- og tanktransport, sier han i en pressemelding fra Skanol.

Mange biler og ansatte

Etter Hoyers oppkjøp av Gran Taraldrud i 2016, byttet Hoyer ut hele bilparken med nye 95 stk. Volvo-er i 2017.

Hoyer Norway hadde da 260 ansatte, derav 220 sjåfører.

Skanol A/S opplyser at de har ca. 175 tankkjøretøy for frakt av farlig gods, og et tilhørende større antall sjåfører.

Powered by Labrador CMS