75%: Med en overvekt på 75% og en teknisk tilstand som ikke bør ferdes langs veien ble denne varebilen brakt inn til kontroll av politiet.

Hvor tung er det mulig å bli?

TUNGT: Føreren av denne varebilen stiller i kategorien hvor mye er det plass til, og ikke hva jeg har lov til?

Publisert

Med en totalvekt på hele 5140 kilo i en bil som har tillatt totalvekt på 2950 kilo tilsier det en overvekt på hele 2,2 tonn eller 75 % over tillatt totalvekt. 

Det var politiet som hadde brakt kjøretøyet med til Romslo kontrollplass for teknisk kontroll av varebilen, det viste seg å være et smart trekk. Her vil det først bli en anmeldelse grunnet overvekt. Fører vil også bli anmeldt for feil bruk av prøvekjennemerker. Prøvekjennemerker er til flytting eller prøve kjøring av kjøretøyet, her var bilen langt over tillatt lastekapasitet og med flere personer i. Bilen kjørte mellom Oslo, Kristiansand og Bergen. 

Kjøretøyet bar preg av og ha stått lenge i ro, det var mye rust både over og under. Bilen manglet også bremser på et hjul og hadde dårlige bremser på de andre hjulene. Parkeringsbremsen var også defekt. Kjøretøyet hadde ikke vært godkjent siden 2019, og prøveskilt ble inndratt på stedet da bilen var trafikk farlig. Kjøretøyet ble fraktet vekk fra kontrollplass ved bruk av bergingsbil. Politiet følger opp saken videre.

Et kjøretøy som det var godt og få ut av trafikk, avslutter kontrolløren fra Statens vegvesen.

Powered by Labrador CMS