Bilde fra en produksjonslinje hos MAN i München.

MAN mangler ledningsnett til lastebil-produksjon

Krigen i Ukraina fører til manglende tilgang på ledningsnett til lastebiler hos MAN Truck & Bus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Som et resultat har det siden 14. mars vært stillstand i lastebilfabrikkene i München og Krakow samt flere produksjonsstopp ved fabrikkene i Nürnberg, Salzgitter og Wittlich. Det skriver MAN i en nyhetsmelding i dag.

Leverandører av ledningsnett til lastebiler kan ikke produsere på sine ukrainske anlegg eller kun produsere i svært begrenset grad. Dette truer med tap av lastebilproduksjon i flere uker og en massiv produksjonsreduksjon i andre kvartal for MAN når det gjelder lastebilproduksjon. MANs bussproduksjon er ikke vesentlig påvirket.

- Umiddelbart etter krigsutbruddet begynte vi blant annet å duplisere ukrainske forsyningsstrukturer for ledningsnett til lastebiler i andre land. Dette tar imidlertid flere måneder. I tillegg har vi besluttet å fullstendig stoppe utgiftene til ikke-forretningskritiske aktiviteter og inntil videre en ansettelsesstopp. Korttidsarbeid er forlenget for anleggene i München, Nürnberg, Salzgitter og Wittlich og også utvidet til å omfatte administrasjon. Dette betyr at inntil 11.000 MAN-ansatte i Tyskland vil gå på korttidsarbeid på det meste. Som et tegn på solidaritet med arbeidsstyrken, vil hovedstyret gir også betydelig avkall på lønn de neste tre månedene på grunn av den dramatiske utviklingen, sier Alexander Vlaskamp, administrerende direktør i MAN Truck & Bus.

Powered by Labrador CMS