UTNYTTELSE: Med de større hjulene kan den de høyere totalvektene vi har i Skandinavia bedre utnyttes ved at hengeren får en aksellast på 17,5 tonn.

Nye dekk gir bedre nyttelast

285/70 R19.5: Scheuerle forbedrer maskinhengeren EuroCompact med nye dekk som tillater en høyere aksellast og bedre bakkeklaring.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Scheuerle vil med de nye 285-dekkene få inntil 17,4 tonns aksellast. Det gjør at de høyere totalvektene som tillates i Skandinavia og UK kan utnyttes til det fulle, heter det i meldingen.

En annen stor fordel er at med 19.5-tommers felgene blir dekket to tommer høyere, noe som gir bedre bakkeklaring slik at risikoen for å sette seg fast reduseres.

Bedre betjening

Betjeningspanelet på toppen av svanehalsen på hengeren er også optimalisert for å være mer brukervennlig. Blant annet er betjeningen gjort mer ergonomisk riktig. Det gjør at løftegrupper, styresirkler og sylindrene på svanehalsen kan styres enklere og mer intuitivt. Koblingene sitter nå direkte på svanehalsen og er enkelt tilgjengelige slik at føreren ikke trenger å utsette seg for risiko når koblingen skal utføres.

Videre har hengeren fått fjernstyring i likhet med de mindre EuroCompact hengerne. Det betyr at føreren kan løfte, senke og styre hengeren fra førerhuset. Standard på hengeren er også en kontinuerlig variabel justering av lasten på svingskiven for større fleksibilitet, heter det i meldingen.

Powered by Labrador CMS