Jørund Rytman, administrerende direktør i SMB Norge, er sjokkert over regjeringen.

- Skandale at regjeringen ikke kutter drivstoffavgiftene

- Senterpartiet har vært svært tydelige på at de ikke ønsker å sitte i regjering dersom drivstoffprisene blir over 20 kroner.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

SMB Norge-sjef Jørund Rytman er svært skuffet over regjeringens beslutning om å ikke redusere drivstoffavgiftene i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett tirsdag.

- Det er med sjokk og vantro vi registrerer at regjeringen ikke velger å gjøre noe med avgiftene i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Ikke minst med tanke på de historisk høye drivstoffprisene vi ser nå, sier SMB Norges administrerende direktør, Jørund Rytman.

SMB Norge har ca. 5000 medlemsbedrifter over hele landet. De er fra mange bransjer, der bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største.

Sterkt preget

Han viser til at norsk næringsliv er på vei ut av den største økonomiske krisen siden krigen, og at de fremdeles er sterkt preget av ettervirkningene. Samtidig opplever man nå historisk sett høye kostnader, med økte strømpriser, og en stigende rentebane.

- Jeg mener dette rett og slett er en skandale. De små og mellomstore bedriftene blør mer enn noen gang, og det er underlig at regjeringen ikke velger å følge eksemplene vi har sett i andre sammenlignbare land, hvor myndighetene har valgt å gi lettelser på dette området, sier Rytman.

Senterpartiet

Han er også skuffet over at Senterpartiet går vekk fra sine løfter om å bidra til å holde drivstoffprisene nede.

- Senterpartiet har vært svært tydelige på at de ikke ønsker å sitte i regjering dersom drivstoffprisene blir over 20 kroner. Det er skuffende at de ikke satte foten ned nå, sier Rytman.

Powered by Labrador CMS