Den nye norske forskriften om prissammenligning av strøm og drivstoff følger opp en EU-forordning om dette. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård sier målet er å motivere flere til å velge elbil.

Skilt på bensinstasjoner skal vise prisen for å kjøre 100 km med strøm/diesel/bensin

- Målet er at en slik sammenligning vil motivere flere til å velge elbil som sin neste bil, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Samferdselsdepartementet har nå vedtatt ny forskrift om prissammenlikning for drivstoff og elektrisitet. Dette skal vises på de større energistasjonene, og vil være å se fra 2023. Her vil det komme frem hvor mye det koster å kjøre 100 km med en personbil med elektrisk motor, sammenlignet med en tilsvarende bil med bensin- eller dieselmotor.

- Med stadig endringer i pris både på elektrisitet, bensin og diesel, kan det bli vanskelig for forbrukere å orientere seg om hva det egentlig koster å kjøre bil. Derfor vil vi nå gjøre det enklere å gjøre seg kjent med hvor mye det koster å kjøre en elektrisk bil sammenliknet med en bil som bruker bensin eller diesel. Målet er at en slik sammenligning vil motivere flere til å velge elbil som sin neste bil, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Nasjonal gjennomsnittspris på alle stasjoner

- Vi ønsker at det skal bli enklere for bilistene å orientere seg. Derfor skal prisen som vises være like på alle energistasjoner, og være en nasjonal gjennomsnittspris for både drivstoff og elektrisitet. I første omgang er det prisen på bensin, diesel og elektrisitet som skal vises, men det vil være aktuelt å inkludere andre drivstoff, som hydrogen senere, sier Nygård.

Forskriften følger opp en forordning fra EU. I Norge er det Statens vegvesen som skal legge til rette for informasjonen som skal vises på energistasjonene.

Powered by Labrador CMS