KJEMPE: Det er ikke bare maskiner som nødvendigvis kan være store. Denne 32-tommers skjermen for X Site Pro maskinstyring som Hella Maskin-montør Thomas Hestvik lagde til Vei og Anlegg-standen er et godt eksempel på det!

32-tommers skjerm til maskinstyring hos Hella Maskin

HELLA MASKIN: Denne skjermen kan faktisk benyttes i en maskinhytte, men det spørs om det blir plass til føreren.

Publisert Sist oppdatert

Det er Hella Maskin-montør Thomas Hestvik som har bygget det som kanskje er verdens største X Site Pro-skjerm, maskinstyringsløsningen som Hella Maskin AS er representant for i Norge. Skjermen er på hele 32 tommer!

Poenget var å lage et blikkfang til standen til Hella Maskin AS på Vei og Anlegg, og det ble det! Skjermen fikk han tak i på Komplett.no, og er av samme type touchskjerm som man f.eks. finner på selvbetjeningsskrankene på fastfood-restauranter. Deretter startet 3D-printing av alt rundt skjermen.

- Totalt har jeg printet 20 deler, med knapper, ramme rundt og alt, sier han.

Ganske stor jobb

Resultatet er utrolig likt en original X Site Pro-skjerm. Rundt regnet brukte Hestvik 50 timer på å tegne konseptet, deretter 250 timer i 3D-printeren og til slutt fire arbeidsdager på å sette alt sammen igjen. Selvfølgelig måtte software for X Site Pro-maskinstyring også mates inn i skjermen, men å få plass til software var ikke noe problem denne gangen.

På standen koblet han også til en joystick, eller en mer liknende dataspillkonsoll, til løsningen slik at besøkende kan manøvrere seg rundt og teste maskinstyringen som Hella Maskin AS altså er representant for i Norge.

- Hvordan hadde det seg at du begynte på dette prosjektet?

- Det var vår avdelingsleder i Rogaland, Asbjørn Herikstad, som lurte på om det var mulig å få laget en skjerm som var litt større for å vise løsningen vår på Vei og Anlegg, svarer montør Thomas Hestvik.

Og det var det åpenbart!

Powered by Labrador CMS