SVENSK TEKNOLOGI: Fra fem til åtte sylindre med volum på 9, 13 og 16 liter, effekt fra 275 hk til 770 hk, og alle fortsatt med separate topplokk.   

Steg V er lett match for Scania

Scania vil markere 125-årsdag på Bauma og vil vise alt som er anleggsrelatert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det vil si full pakke både av industrimotorer og anleggsbiler.

For bilene er utslippskrav ikke tema da Scanias lastebil- og bussmotorer har tilfredsstilt de knallharde Euro 6-kravene siden 2012.

Motorer i Steg V-utgave for anleggsmaskiner kan Scania levere til maskinprodusenter i god tid før normen blir gjort gjeldende (2019?).

Scania har samme fordel som for eksempel Cummins ved allerede å ha utviklet Euro 6-motorer for biler. Faktisk har Scania og Cummins utviklet sitt mest avanserte innsprøytningssystem sammen, common rail-systemet som hos Scania heter XPI (Extra-High Pressure Injection).

Scanias industrimotorer bygger naturlig nok i meget høy grad på teknologien i lastebilmotorene. Når det gjelder etterbehandling av avgassene, holder det for Steg V med SCR-katalysator/AdBlue og partikkelfilter.

STILLING LEDIG:

Tidligere artikler:

DagensBauma_knapp_feb2016.jpg

AT.no presenterer fortløpende nyheter fra Bauma:

Volvos gigant-dumper: Slik ser den utMÜNCHEN (AT.no): Volvos nye 55-tonns dumper vises endelig frem.
Norsk på Bauma: På forhandler-jaktMÜNCHEN (AT.no): Et av målene for norske DigPilot på Bauma er å skaffe minst tre nye forhandlere.
140-tonns bakgraver: Ny kjempe-Cat
Ny stor Volvo-graver: 100-tonns Volvo
Komatsus  gigant: Baumas størsteMÜNCHEN (AT.no) Komatsu stikker av med prisen for Baumas største maskin.
Brøyt-mann på Bauma: På sin 16. BaumaMÜNCHEN (AT.no): Arnvid Njærheim var på Bauma første gang for 46 år siden. Da han presenterte Brøyt.
Dekk til verdens største tipptruck: Noen større?MÜNCHEN (AT.no) Trenger du nytt sommerdekk?
Sparer drivstoff: Kobelco kommer med hybridMÜNCHEN (AT.no): I 2017 skal denne Kobelco-hybriden være klar for markedet.
Der satt den!: Bauma-revansje for DoosanMÜNCHEN (AT.no): På Bauma for tre år siden tok Volvo innersvingen på Rosendal Maskin. I år kom revansjen.
På Shopping i Tyskland: Hæhre handlet dozereHæhre Maskinutleie og Pon Equipment inngikk avtale på leveranse av fem Cat D6T-dozere under dag to av Bauma.
Gigantisk lekkasje: Her går det galt for Bauma-gigantenKomatsu PC7000 er tidenes største gravemaskin på Bauma. Men torsdag gikk deg galt.
Fyller på utleieparken: Cramo på handletur i MünchenMÜNCHEN (AT.no) På Bauma sørget Cramo-produktsjef Torgeir Nustadhaugen for solid påfyll til utleieparken i Norge.
Dan Berg AS: Splitteutstyr til AltaMÜNCHEN (AT.no): Alta-selskapet Rørlegger Dan Berg AS blir første kunde av Yamamoto steinsplittere etter at selskapet begynte å satse på Norge.
Bells sværing: Bells nye ADT 60-tonner – alternativ til tipptruckerMed lansering av B60E på Bauma har Bell nok en gang flyttet grensen for rammestyrte dumpere (ADT) oppover. Vekten nærmer seg nå 60 tonn.
Spesiell maskin: «Tunnelkonge» fra HitachiBlant Hitachi-nyhetene på Bauma er det en «tunnelkonge» på 17,5 tonn.
Hæhre fortsetter shoppingen: Elleve Hamm til HæhreHæhre Maskinutleie har kjøpt elleve Hamm-valser av Wirtgen Norway AS. Handelen ble gjennomført på Bauma tirsdag 12. april.
Christian Walan: Kjøpte Volvo nummer 30 på BaumaChristian Walan signerte tre Volvo-maskiner.

 

De norske på Bauma:
- En selvfølge å være på BaumaSlitestålprodusenten Komatsu KVX fra Rogaland er en av få norske utstillere på årets Bauma-messe.
Til Bauma for fjerde gang på radBjørn Floberg tar med seg sitt maskinstyringssystem DigPilot til Bauma på jakt etter nye forhandlere og kunder.
Norske Monark krones på BaumaVestfold-bedriften Monark leverer borstenger av høy kvalitet og drar til Bauam blant annet for å vise sine nye borkroner.
Norske Jets til Bauma med doerVil du ha ekstra komfortable toaletter på brakkeriggen, kan norske Jets Vacuum ha akkurat det du trenger. Om en drøy uke debuterer de på Bauma. 

 

Frem til Bauma åpnet har AT.no presentert en artikkel hver dag med nyheter som kommer på messen i München. Her er forhåndssakene:

Bauma 2016 - gigantenes tumleplass
Volvo med 55-tonns dumperEn av de største nyhetene Volvo har med seg til Bauma i april er den nye A60H.
Powerscreen 50 år: Feiringen starter på Bauma- Kan noe være bedre enn å starte en 50-årsmarkering med nylanseringer på verdens største anleggsutstilling, Bauma (11.-17. april) i München?
Minidumpere med mange muligheterKubota kommer med en oppgradert serie minidumpere i mange ulike funksjonaliteter.
Ny og større Weycor lanseresAtlas Weyhausen lanserer en ny og større hjullaster hjullaster på Bauma. Merkenavnet er Weycor AR 250e.
- Keestrack tar en «Nike»Nytt design og helt nye navn på alle modeller skal føre produsenten av knuse- og sorteringsverk Keestrack inn i fremtiden.
  Ny 5-tonns hjulgraverEn av Doosans nylanseringer på Bauma er 5-tonns- hjulgraveren DX57W-5 som oppfyller emisjonskravene i Steg IIIB.
Tresylindret Hatz
Full graver-serie fra LiuGongKinesiske Liugong jobber hardt med å få innpass for sine maskiner i Europa og viser en komplett gravemaskinserie fra 15 til 50 tonn på Bauma.
Kaeser satser på el-kompressorerDet store Bauma-fremstøtet fra tyske Kaeser Kompressoren SE er lansering av en hel serie transportable kompressorer med el-drift.
- Et nytt skritt innen sikkerhetMÜNCHEN (AT.no): Med et standardisert system for manøvrering av redskapsfester håper Engcon å gjøre det lekende lett å bytte gravemaskinmerke.
Ny Rototilt opptil 19 tonnVINDELN (AT.no): Rototilt lanserer ny tiltrotator for bæremaskiner fra 14 til 19 tonn.
Steg V er lett match for ScaniaScania vil markere 125-årsdag på Bauma og vil vise alt som er anleggsrelatert.
Kobelco med oppgradert 35-tonnerUTVIDER: Kobelco er i ferd med å fullføre utrullingen av sine 10-generasjons gravemaskiner.
Lettvekter og tungvekter fra FurukawaNYE HAMMERE: Furukawa utvider hammer-serien FXJ med en lett modell og en til de tyngste maskinene. 
Hitachi fornyer 50-tonnerHitachi viktigste lansering med tanke på store anleggsprosjekter, pukkverk og gruver veier 50-tonn.
Nye hjullastere fra HyundaiHyundai viser en 23- og en 31-tonns hjullaster for første gang på Bauma.
Xcentric ripper på BaumaDet spanske selskapet Xcentric Ripper International S.L. lanserte sin spennende nyutvikling med navnet Xcentric ripper allerede på Bauma i 2010.
Bells nye 60 tonns dumperSørafrikanske Bell fytter grensen for rammestyrte dumpere.
Gravemaskin på en ny måte
MB med 3. generasjon knuseskuffer
Komatsu viser musklerMÜNCHEN (AT.no): Når kartet ikke stemmer med terrenget, stopper de fleste opp. Det gjør ikke Komatsu på Bauma der selskapet lanserer ny beltelaster på 677 short-tonn til gruveindustrien.
Steg IV-kvartett fra JCB
Ammann med nye valsetog
Ny lett pneumatisk hammer
Ny generasjon Terex-dumpere
Yanmars nye Zerotail-graver
I høyden med Hinowa
Sterk – i alt terreng
Aksler og nettbrett hos MAN
SDLG igjen på Bauma
Nye JCB-gravereBlant JCB-nyhetene på Bauma er nye minigravere, en 15 tonns korthekkgraver, nye hydraulikkhammere og strømaggregater.
- En selvfølge å være på BaumaSlitestålprodusenten Komatsu KVX fra Rogaland er en av få norske utstillere på årets Bauma-messe.
Til Bauma for fjerde gang på radBjørn Floberg tar med seg sitt maskinstyringssystem DigPilot til Bauma på jakt etter nye forhandlere og kunder.
Norske Monark krones på BaumaVestfold-bedriften Monark leverer borstenger av høy kvalitet og drar til Bauam blant annet for å vise sine nye borkroner.
Norske Jets til Bauma med doerVil du ha ekstra komfortable toaletter på brakkeriggen, kan norske Jets Vacuum ha akkurat det du trenger. Om en drøy uke debuterer de på Bauma.
Chicago-nyheter på BaumaNye og robuste vibroplater og lysmaster kommer fra den amerikanske produsenten.
Tre nye fra KomatsuMÜNCHEN (AT.no): Komatsu stiller ut et 30-talls maskiner på Bauma. Vi har kikket på tre av nykommerne.
Bells nye dumper-serieBells nye 40-tonns dumper sikter seg rett inn mot markedets mest populære segment.
Masse nytt fra IHIIHI presenterer en rekke nyheter på Bauma.
Først på Bauma – så til Norge
Fem nye fra CaseCase kommer til Bauma med en kraftig utvidet serie beltegravere hvor den største modellen er på 51 tonn.
Tre nye Liebherr-kranerLiebherr viser to nye mobilkraner og en ny, beltegående gitterkran, ved siden av eksisterende modeller å Bauma.

Powered by Labrador CMS