Hæhre Entreprenør signerte tunnel-kontrakt

Nye Veier AS og Hæhre Entreprenør AS har signert utførelsesentreprisen for oppgradering og bygging av nye tunnelløp i forbindelse med den helhetlige E18-utbyggingen gjennom Telemark.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet omhandler oppgradering av Kjørholt og Bamble tunneler og sprenging av nye parallelle løp. Kontraktsummen er på ca. 600 millioner kroner, opplyser Nye Veier i en nyhetsmelding. Da Hæhre Entreprenør ble tildelt entreprisen tidligere, ble det opplyst at kontraktssummen da var på 624,8 mill. kroner.

- Det er tilfredsstillende at vi nå har signert kontrakt med Hæhre for prosjektet E18 Kjørholt og Bamble tunneler. Vi kan gå i gang med et krevende prosjekt med høye krav til sikkerhet og kvalitet i utførelsen av arbeidet. Vi er opptatt av å ivareta trafikksikkerhet, samtidig som vi skal sikre god fremdrift i prosjektet, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør i Nye Veier for utbyggingsområdet E18 Langangen-Grimstad.

Da tunnelene ble stengt 21. april startet man raskt opp med forberedende arbeider.

- Dette gjorde vi for å jobbe effektivt og for å sikre at Hæhre kan komme raskt i gang med hovedarbeidene. Fremdrift i prosjektene våre er et viktig kriterium for Nye Veier. I dette tilfellet er det svært viktig, siden E18 er stengt i perioden prosjektet pågår. Vi er opptatt av å redusere ulempene for bilister og nærmiljøet i prosjektperioden som varer frem til høsten 2018, sier Ramlo.