Sikkerhetsboksen Safe RFID.

Slik unngår du tyver i varebilen

Tapt arbeidstid, dyre reparasjoner og innkjøp av nytt kostbart verktøy. Innbrudd i varebiler er både ubehagelig og dyrt. Men med de rette sikkerhetstiltak kan risikoen for tyveri minimeres betraktelig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

En undersøkelse fra Byggenæringens Landsforening (BNL) viser at 90 prosent av de store bedriftene i byggenæringen har opplevd tyveri fra byggeplasser. Men det er ikke bare byggeplassene som er utsatt for tyveri, også varebiler er i faresonen for å få ubudne gjester på besøk.

Tiltrekkes av dyrt verktøy

Det avanserte og dyre verktøyet gjør varebilene til et opplagt mål for mange tyver, opplyser daglig leder Ole-Andreas Pettersen hos bilinredningsleverandør Sortimo, i en pressemelding:

- Mange varebiler kjører rundt med spesialverktøy til mange millioner kroner som kan være fristende å stjele. Det er derfor viktig at håndverkerne tar noen forholdsregler for å unngå tyveri av kostbart verktøy, og minske sannsynligheten for dyre og tidskrevende reparasjoner av varebilen etter innbrudd.

For å unngå tyver i varebilen, har Pettersen følgende råd:

- La aldri bilnøkkelen stå i når du forlater varebilen. Lukk alle dører og vinduer, selv om du bare skal en kort tur inn på bensinstasjonen. Sørg for god og sikker parkering, for eksempel i en avlåst parkeringsplass eller på en lys og synlig plass slik at folk kan reagere hvis de ser noe mistenkelig. Det kan også være en god idé å merke verktøyet med firmanavn eller telefonnummer, så verktøyet enklere kan føres tilbake til eieren.

Sikkerhetsboks

Pettersen påpeker at jo lengre tid tyven må bruke for å få tilgang til verktøyet i varebilen, desto lavere er sannsynligheten for tyveri. Tiltak som kan hindre og vanskeliggjøre inntrengning er derfor viktig.

- Å installere alarm med romføler er et godt sikkerhetstiltak. I tillegg kan håndverkeren installere forsterkede ruter og sikkerhetsgitter på dører som kan hindre inntrengning.

I tilfelle tyven likevel klarer å komme inn i varebilen, kan håndverkerne nå øke sikkerheten ved å installere innvendig sikring, som for eksempel låssystemer i skuffer og skap.

I pressemeldingen fremholder Sortimo sin egen sikkerhetsboks som en effektiv måte å sikre dyre gjenstander.

- Sikkerhetsboksen, også kalt Safe RFID, kan romme atskillige verdigjenstander og kan enkelt integreres i bilens reolsystemer. I tillegg gjør teknologien det enkelt å bruke sikkerhetsboksen. Boksen kan åpnes raskt og nøkkelen kan programmeres slik at håndverkeren kan åpne flere bokser samtidig, sier Pettersen. 

Powered by Labrador CMS