På bildet har ITA-president Tarcisio B. Celesrino, Frode Nilsen og Heidi Berg har akkurat ønsket kronprinsen velkommen til WTC 2017.
På bildet har ITA-president Tarcisio B. Celesrino, Frode Nilsen og Heidi Berg har akkurat ønsket kronprinsen velkommen til WTC 2017.

- I Norge elsker vi tunneler

BERGEN (AT.no): Kronprins Haakon Magnus ordla seg perfekt for WTC-forsamlingen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Kronprisen sto for den offisielle åpningen av World Tunnel Congress (WTC) som arrangeres i Bergen denne uken. Arrangementet er verdens største og viktigste tunnelkonferanse, og Norge med Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) vant konkurransen om å arrangere tunnel-OL på kongressen i Brasil for tre år siden.

Nå er WTC i Bergen i gang, og med kongelig åpning lå alt til rette for en god start i storsalen i Grieghallen mandag morgen.

- I Norge elsker vi tunneler, sa kronprinsen og vant forsamlingen.

Vi har mange tunneler i Norge, kunne kronprisen fortelle. Bare på Bergensbanen mellom Oslo og WTC-byen kjører toget gjennom 182. Tar man med alt sammen, veitunneler, tog, vannkraft osv, eier hver av oss nordmenn 1,3 meter tunnel.

Styreleder Nilsen sang rallarsang

Åpningen av konferansen var «veldig norsk». Arne Hjeltnes ledet åpningen med trygg hånd, og i en meget lett og ledig stil.

NFF-styreleder Frode Nilsen sang rallarsangen Ola Tveiten før han sa at Norge er stolte over å få arrangere WTC og at arrangementet er kommet i stand etter betydelig dugnadsarbeid i det norske tunnelmiljøet.

Musikere fra Bergen Filharmoniske Orkester spilte fantastisk, mens norske naturbilder rullet på storskjermen bak orkesteret.

Takket for norsk innsats

President Tarcisio B. Celestino i International Tunneling And Underground Space Association (ITA), organisasjonen som eier WTC-kongressen, takket den norske organisasjonen for vertskapet.

Han fremhevet også norske tunnel-legender som Einar Broch og Tor L. Brekke i sitt innlegg. ITA-presidenten takket også NFF, og spesielt leder av organisasjonskomitéen Heidi Berg, NFF-styreleder Frode Nilsen, ITA-visepresident Ruth G. Haug og NFF-generalsekretær Thor Skjeggedal som har stått på dag og natt den siste tiden – sammen med sine team.

Rundt 1600 deltakere og bemanningsfolk på standene er på plass i Grieghallen denne uken.

Se programmet her.

Fra åpningen av WTC 2017 i Grieghallen i Bergen 12. juni 2017.
Fra åpningen av WTC 2017 i Grieghallen i Bergen 12. juni 2017.

Det var«Kick-off» for WTC med besøk på Follobanen sør for Oslo 9. juni.