Den nye 20-tonneren, HL965, har en rekke nye funksjoner, og økte kapasiteter.
Den nye 20-tonneren, HL965, har en rekke nye funksjoner, og økte kapasiteter.

Ny hjullaster fra Hyundai

Hyundai utvider hjullasterserien med 20-tonneren HL965.

Publisert Sist oppdatert

Hjullasteren er utstyrt med motoren Cummins QSL9 (Steg IV) med elektronisk styring. Motoren har effekt på 272 hk ved 2100 o/min. Én av fordelene med motoren er økt lastekapasitet. Maks fremre aksellastekapasitet er 44 tonn, og 35 tonn bak med standarddekkene 23,5 R25.

Større hytte

Hytta er 10% større sammenlignet med 9A-serien. Med ROPS/FOPS sitter føreren sikkert og komfortabelt.

Støynivået skal være betydelig redusert, og maskinen skal egne seg godt i støyende miljøer som steinbrudd eller i avfallshåndtering. Nytt AC-system fremheves også og optimaliserer lufttilførselen til hytta. Sikten er også forbedret ved å endre speilplasseringen, og maskinen kan utstyret med LED rund baut.

Lasteren har ratt, og aggregatet, skuffe (3,6 m³) og den tredje hydraulikkretsen styres med en elektrohydraulisk (EH) styringsspak. Alternativt kan man få fingertippstyring, og alle HL-modellene kan leveres med spakstyring som tilleggsvalg.

EH-styringen gir muligheter for flere funksjoner som myk stopp, skuffeprioritet og utgangsposisjon for skuffa, alt utføres med et trykk på skjermen.

Vektsystem

I hytta et det montert en ny 7-tommers smartskjerm som er enklere å lese og større enn på forrige serie fra Hyundai. Handsfree kommer med «lydpakka» som gjør at føreren kan holde konsentrasjonen på oppgaven og snakke i telefonen samtidig. Telefon med apper kan kobles opp til skjermen i hytta.

Alle modellene i Hyundais HL900-serie er utstyrt med selskapets eget vektsystem som standard. Nøyaktigheten er +- 1%, og systemet har både muligheter for manuelle og automatiske innstillinger. Info vises på skjermen i hytta og kan brukes som verktøy i lastingen og til dokumentering.

Nye skuffer

Nye slitesterke skuffer fra Hyundai oppgis å ha bredere åpning, bedre fyllingsgrad, bøyde sideplater og bedre beskyttelse for å holde på lasten under kjøring.

For bedre servicetilgang har Hyundai fullstendig endret på motorlokket som løftes opp og bakover. Motorlokket er for øvrig helt tett, og til luftfilteret har man montert et renseanlegg som automatisk renser dette.

Hymax AS er norsk importør av store Hyundai-maskiner.