Entrack-sjef Robert Kvesetberg og Evy Westfjeld (Roberts kone og regnskapssjef) med troféet som nok får en fin plass på Entrack-hovedkontoret på Grinder.
Entrack-sjef Robert Kvesetberg og Evy Westfjeld (Roberts kone og regnskapssjef) med troféet som nok får en fin plass på Entrack-hovedkontoret på Grinder.

Entrack er årets Kobelco-forhandler

I kamp med 38 andre, gikk Entrack AS til topps og ble kåret til årets Kobelco- forhandler i Europa!

Publisert Sist oppdatert

Tildelingen skjedde på forhandlermøtet til Kobelco i Barcelona nylig. Ifjor var Entrack AS nominert som én av tre kandidater, men gikk ikke til topps da.

Ettersom Entrack hadde større vekst fra 2014 til 2015, enn fra 2015 til 2016, hadde ikke Entrack-sjef Robert Kvesetberg spesielt stor tro på å bli kåret til Europas Kobelco- forhandler på årets treff.

Så feil kan man ta.

Kort takketale

- Jeg må innrømme at jeg ble satt ut, og takketalen ble meget kort. Jeg hadde ikke forberedt noe som helst, sier Kvesetberg som til daglig holder til på Grinder i Hedmark.

Han innrømmer at han kanskje burde luktet at noe «var i gjære» da han havnet på bord med toppsjefen Kazuhide Naraki fra Kobelco i Japan.

3.plass i Europa

På Kobelco-statistikken for tungt (8 tonn og oppover) ligger Norge, medregnet salgstallene fra begge de to norske forhandlerne forhandlerne Entrack AS og Beck Maskin AS, på 3.plass i Europa!

England og Irland (felles marked) troner øverst og Frankrike er på 2.plass. Tyskland er på 4.plass. Entrack AS har solgt over 320 Kobelco- maskiner siden oppstarten sendt i 2013.

Lettere innsalg

Kvesetberg sier det går stadig lettere å innarbeide Kobelco i det norske markedet igjen etter en lang og turbulent periode og partnerskap med Case New Holland Construction (CNH).

Samarbeidet gikk ut på at CNH skulle håndtere salget av Kobelcos korthekk-maskiner i Europa, mens Kobelco skulle konsentrerte seg om hjemmemarkedet i Asia.

- Kobelco innrømmer selv at samarbeidet med CNH var en katastrofe, men nå peker pila rette veien igjen, sier Kvesetberg.

Ikke bare salg er viktig

Han vil utheve spesielt én ting i forbindelse med kåringen av årets forhandler i Europa.

- At vi har flinke selgere, er én ting. Minst like viktig er alle ansatte på service, klargjøring og ettermarked. Alt henger sammen, og det er trolig et viktig poeng for Kobelcos avgjørelse. Spesielt delehåndteringen og volumet fikk vi mye anerkjennelse for, sier Kvesetberg.

Han mener noe av forklaringen til at Entrack har lykkes, er at Entrack kjøpte hele delelageret, tok over nøkkelpersoner og leieavtalen på Klepp fra tidligere importør Rishaug Anleggsmaskiner AS.

Eieren Felleskjøpet gjennomførte en styrt avvikling av Rishaug etter flere år med underskudd. Klepp-lokalene ble også starten på Entracks avdeling i Rogaland. Rishaug hadde Kobelco-agenturet frem til 2003, men på grunn av CNH-Kobelco-avtalen om fordeling av merkene gikk de over til å selge New Holland. Dette ble ingen suksess i Norge.