Dette vogntoget ble stoppet i Fetsund av inspektører fra Statens vegvesen. I tillegg til at fartsskriveren viste en helt usannsynlig fart, er det «indikasjoner på» flere manipuleringer på veien fra Tyrkia til Norge.

Hadde et snitt på 160 km/t

Da den tyrkiske lastebilsjåføren ble stoppet av Statens vegvesen i Fetsund i Akershus hadde vogntoget han kjørte hatt en snitthastighet den siste tiden på 160 km/t.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Dermed var det enkelt for inspektørene på utekontrollen å forstå at de sto foran et tilfelle av manipulert fartsskriver.

- Vi visste at han hadde vært et gitt sted til en gitt tid. Strekningen han hadde kjørt i mellomtiden ga det høye snittet, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby.

I kontrollen ble det avdekket at sjåføren hadde tatt ut noen sikringer i tilknytning til skriveren. Trekkvogna sendes nå til teknisk kontroll for å avdekke om det er installert utstyr som manipulerer skriveren ytterligere. Sjåføren ble hentet av politiet.

I tillegg hadde trekkvogna en ugyldig bombrikke. Dette var andre gang den ble stoppet uten gyldig brikke. Bileieren får dermed et gebyr på 16.000 kroner.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS