Nytt infortainment-system fra Volvo

Volvo Trucks lanserer et integrert system for tjenester og infotainment

Publisert Sist oppdatert

En forbedret og tryggere sjåføropplevelse, enklere navigering og mer effektiv flåtestyring. Dette er de største fordelene med Volvo Trucks' nye system for tjenester og infotainment.

Ved å kombinere lyd- og underholdningsenheten i førerhuset med systemene for navigasjon og flåtestyring, har Volvo Trucks ønsket å skape et brukervennlig fullintegrert system som styres via en berøringsskjerm, talekommandoer og knapper på rattet.

Kobler til to telefoner

- Det nye systemet for tjenester og infotainment gjør det mulig for sjåførene å tilpasse arbeidsplassen sin etter eget ønske, sier Anders Edenholm, Chief Project Manager, Volvo Trucks.

- De kan for eksempel høre på sin favorittradiokanal uansett hvor de befinner seg, og de har samtidig håndfri tilgang s.til både den personlige telefonen og jobbtelefonen. Sammen bidrar dette til å skape en forbedret og tryggere kjøreopplevelse. Systemet gir en følelse av å være «hjemme» når sjåførene er borte i lange perioder.

 

Enklere navigasjon

Det nye systemet skal gjøre oppdragshåndteringen enklere og mer effektiv. Navigasjonssystemet i lastebilen har flere alternativer for veibeskrivelser, inkludert adresser, koordinater eller ganske enkelt ved å trykke på kartet på skjermen.

Sjåførene har også tilgang til alle tjenestene fra Dynafleet, inkludert støtte for sjåførtider, sjåføropplæring og meldinger. Dette betyr at all relevant arbeiedsinformasjon blir vist på berøringsskjermen, og kan gi mer effektiv kjøring samt flåtestyring.

- Vi har utviklet det nye systemet for tjenester og infotainment slik at det skal være så enkelt som mulig for sjåførene å navigere og fullføre oppdragene sine, sier Edenholm.

Anders Edenholm, Chief Project Manager i Volvo Trucks.
Anders Edenholm, Chief Project Manager i Volvo Trucks.

- Ettersom Dynafleet og navigasjon er integrert, kan sjåførene motta meldinger med GPS-koordinater og begynne navigeringen til det neste oppdraget i løpet av noen få sekunder. Mer tid med hendene på rattet og øynene på veien betyr en tryggere og mer produktiv sjåfør.

 

Standard i Norge siden nyttår

Det nye systemet gir tilgang til strømmetjenester for medier som for eksempel Spotify, Deezer og TuneIn, i tillegg til DAB og DAB+. Det er også en knapp på rattet som kan brukes til talestyring.

Det nye integrerte systemet for tjenester og infotainment er tilgjengelig når man bestiller en ny Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX.

- I Norge gjorde vi dette systemet standard på alle FM og FH modeller like før jul 2016, sier Jo Øystein Nyhus, produktsjef Volvo Norge AS.

Følgende funksjoner er tilgjengelige i det nye integrerte systemet for tjenester og infotainment:

  • 7-tommers berøringsskjerm
  • Talestyring
  • Dynafleet OnBoard (Volvo Trucks' flåtestyringssystem)
  • TomTom-navigasjon med lastebilattributter og TomTom Traffic med trafikkinformasjon i sanntid
  • Bluetooth som gjør at to telefoner kan kobles til samtidig
  • Tilgang til strømmetjenester for medier som Spotify, Deezer og TuneIn.
  • DAB/DAB+
  • USB-porter
Powered by Labrador CMS