TIL HESSELBERG: Manitou-agenturet går fra Normann Olsen Maskin til Hesselberg Maskin.
TIL HESSELBERG: Manitou-agenturet går fra Normann Olsen Maskin til Hesselberg Maskin.

Hesselberg tar over Manitou

Hesselberg Maskin AS tar over Manitou-agenturet i Norge. – Dette passer veldig godt inn hos oss, og dette skal vi satse hardt på, sier Kai Paulshus.

Publisert Sist oppdatert

Hesselberg-sjefen var meget høyt oppe da forhandlingene endte med en avtale fredag kveld. Han har forhandlet direkte med Manitou i Frankrike, og ikke med tidligere importør Normann Olsen Maskin, om agenturet. Manitou er markedsleder innen teleskoptrucker i Norge, og salget av merket har stått for den største posten i omsetningen til Normann Olsen Maskin som nå velger å omstrukturere bedriften.

15-20 ansatte

–Dette passer veldig godt inn hos oss, og dette skal vi satse hardt på. Vi kommer til å ha 15-20 mennesker som jobber med Manitou, men det er ikke slik at vi tar over alt fra Normann Olsen Maskin, sier Kai Paulshus.

Hesselberg Maskin tok også over Bomag asfaltfresere og utleggere fra Normann Olsen Maskin for kort tid siden, og har dermed alt fra Bomag, men Paulshus benekter at Manitou-agenturet hadde en sammenheng med dette.

Eksklusiv avtale

Det var Manitou som meldte om nyheten gjennom en pressemelding. Selskapet skriver at Manitou skiller lag med Normann Olsen Maskin etter 40 års samarbeid (det var Normann Olsen Maskins svenske eiere Midway Holding AB som valgte å si opp Manitou-agenturet). I pressemeldingen skriver Manitou videre at produsenten har skrevet en ny og eksklusiv avtale med Hesselberg Maskin, et selskap med røtter helt tilbake til 1897 og som har 250 ansatte.