Salgssjef i Optimera Byggsystemer Kjetil Hustad.
Salgssjef i Optimera Byggsystemer Kjetil Hustad.

Optimera med rekordleveranse til Skanska

Med et sterkt fokus på lave byggekostnader og effektiv byggemetodikk ble elementer et sentralt valg for Skanska i prosjektet på Emma Hjorth i Bærum.

Publisert Sist oppdatert

Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) forestår oppføringen av 60 nye utleieboliger på vegne av Stiftelsen Utleieboliger i Bærum. Boligene retter seg mot Bærums-ungdom i etableringsfasen. I henhold til stiftelsens tildelingsregler, skal leietaker være under 35 år, ha minst fem års botid i Bærum eller fast arbeidssted i kommunen.

Prosjektet består av åtte hus, med til sammen 60 boliger, beliggende i Jens Holes vei på Emma Hjorth. Alle boligene blir like store, 2-roms leiligheter på 38 kvadratmeter. Under boligene blir det bygget en parkeringskjeller hvor leietakerne kan leie parkeringsplass.

Stiftelsen har inngått avtale med Skanska Norge AS om totalentreprise til en verdi av 85,5 millioner kroner. Prosjektet utføres av Skanskas distriktskontor i Drammen og arkitekt er Arkitektkontoret Gasa.

Byggestart fant sted 15. august 2016 og stipulert ferdigstillelse er ca. 1. oktober 2017.

- Dette er et prosjekt hvor vi sammen med entreprenør og byggherre virkelig får vist hvordan det er mulig å bygge rimelig, effektivt og med høy kvalitet, uttaler salgssjef i Optimera Byggsystemer Kjetil Hustad i en pressemelding.

Kort oppføringstiden

Boligmangel og fokus på effektiv byggeteknikk har ført til at Optimeras tilbud om prefabrikkerte løsninger har blitt godt mottatt av markedet.

- Det har skjedd en endring i løpet av det siste året. For mens vi for ett år siden måtte overtale kunder til å prøve ut en slik løsning må vi nå prioritere og planlegge for å få levert til alle byggeplassene, sier Hustad.

Mer nedbør i store deler av landet gjør fukt til en av de store utfordringene ved oppføring av nye hus. Ved å tilrettelegge for elementer i en tidlig fase av prosjekteringen så får man en svært kort oppføringstid av bygningskroppen.

- I prosjektet på Emma Hjorth var Skanska tidlig ute med å involvere oss i prosessen. De har erfaringer fra denne typen elementleveranser med oss flere ganger tidligere, så her har vi fått til en god prosess og dermed en svært hurtig bygging, fortsetter Hustad.

13.000 kvadratmeter

På Emma Hjorth leverer Optimera 13.000 kvadratmeter med elementer fordelt på yttervegg-, gulv-, tak- og balkongelementer.

Alt ferdig levert og montert, med unntak av taktekking.

- I dette prosjektet har vi tatt ansvar for prosjektering, produksjon, levering og organisert montering, slik at Skanska kun har forholdt seg til Optimera. For oss er dette den største elementleveransen hittil, sier Hustad.