Fra venstre: Joh Einar Solhaug, ny adm. direktør i NOM Holding AS, Claus Brucker, salgsdirektør Normann Olsen Maskin AS og Petter Dancke, adm. dirirektør i Normann Olsen Maskin AS.
Fra venstre: Joh Einar Solhaug, ny adm. direktør i NOM Holding AS, Claus Brucker, salgsdirektør Normann Olsen Maskin AS og Petter Dancke, adm. dirirektør i Normann Olsen Maskin AS.

Ny toppleder og spisset satsing

Normann Olsen Maskin AS konsentrerer satsingen og driften innen «segmentene med størst vekstpotensial i selskapet». Joh Einar Solhaug er ny adm. direktør i holdingselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Den nye konsentrerte satsingen dreier seg blant annet om HTC slipemaskiner til industri, bygg og anlegg og søsterselskapet Norgeodesi AS. Dette opplyser selskapet i en pressemelding.

- Men det betyr også at vi selger oss ut av mobilløft virksomheten, Manitou. Vi har lagt en  langsiktig plan sammen med våre eiere, for å forbli en sterk leverandør i bransjen, som er i stadig endring.

Dette sier Joh Einar Solhaug, som tiltrådde 1. februar som adm. direktør i Normann Olsen Holding AS (NOM Holding AS), som eier Normann Olsen Maskin AS.

Slutter med Manitou

Solhaug har i 15 år drevet opp Norgeodesi AS, som er søsterselskapet til Normann Olsen Maskin AS. Han forsetter også som adm. direktør i Norgeodesi AS.

- Jeg ser frem til jobben i Normann Olsen. Ledergruppen arbeider tett med sine svenske eiere Midway Holding AB for at virksomheten skal få det fokus som skal til for å drive utviklingen, sier Solhaug i meldingen.

Normann Olsen Maskin AS selger mobilløft-virksomheten, Manitou. Et sammensatt team med representanter fra Manitou, Normann Olsen Maskin og eierne arbeider i mellomtiden for å beholde et høyt servicenivå til kundene i overgangen.

På samme måte har det vært forhandlet om veiavdelingen i Normann Olsen Maskin med tanke på ny forhandler i Norge.

Ser frem mot fortsatt vekst

En av de store satsingene i det fokuserte Normann Olsen Maskin er HTC slipemaskiner, der den nylanserte Duratiq-maskinen nylig ble nominert til det mest innovative produktet på World of  Concrete 2017 i Las Vegas.

Norgeodesi AS opereres via 17 årsverk fordelt på fire avdelinger; salg av geodesiutstyr, service på geodesiutstyr og salg/service av laserutstyr.

- Norgeodesi er sterkt inne i offentlig og kommunal sektor og i bygg og anlegg. Med flere nyheter, og venteliste på den nye totalstasjonen med 3D-skanning, Trimble SX10, ser jeg frem mot fortsatt vekst i Norgeodesi i 2017, sier Solhaug.

Midway Holding

Midway Holding AB som eier NOM Holding AS, eier også den svenske produsenten Haki AB og det norske selskapet Haki AS, som er leverandør til bygg og anlegg, landindustri og offshoreindustri med løsninger innenfor stillaser og material- og persontransport.

Midway Holding ser lyst på fremtiden og kommer til å investere  fremover i sine norske selskaper Normann Olsen Maskin AS, Norgeodesi AS og Haki AS står det i pressemeldingen fra Norman Olsen Maskin AS.