Tingretten har dømt Statens vegvesen til å betale 3,1 millioner kroner etter dødsulykke på E16.

Vegvesenet dømt etter dødsulykke

Statens vegvesen er dømt til å betale 3,1 millioner kroner etter dødsulykke på E16.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Statens vegvesen er dømt til å betale erstatning på 3,1 millioner til et forskringsselskap etter at en 32 år gammel mann fra Bergen omkom i en ulykke i Hyvingstunnelen, 26. september 2011, skriver Bergensavisen.

En lastebilsjåfør fikk sleng på tralla og kom over i motgående kjørefelt i tunnelen som ligger på E16 i Voss i Hordaland. Sjåføren i en møtende varebil omkom.

Selv om det var ti varmegrader og gode kjøreforhold utenfor tunnelen, var det ifølge politiet «såpeglatt» inne i tunnelen. Det hadde vært en lignende ulykke en måned før dødsulykken. Veimyndighetene hadde satt opp varselskilt og bestilt fresing av betongdekket, men det tok tid å få utført fresingen.

Nordhordland tingrett ga lastebilsjåførens forsikringsselskap medhold i at Statens vegvesen kunne klandres for ulykken på grunn av utilstrekkelige tiltak og risikovurdering.

- Statens vegvesen har i samråd med regjeringsadvokaten besluttet å anke saken til lagmannsretten, skriver regionveisjef Helge Eidsnes i en tekstmelding til NRK.

Sjåføren av vogntoget har en tredel av ansvaret for ulykken, fordi han i noe grad opptrådte uaktsomt, ifølge Bergensavisen.

Powered by Labrador CMS