Her ønsker f.v. Trond Bjarne Oseth, KAM hos Optimera Handel daglig leder Odd Blomlie i Storefoss Sag AS velkommen inn i Montér kjeden.
Her ønsker f.v. Trond Bjarne Oseth, KAM hos Optimera Handel daglig leder Odd Blomlie i Storefoss Sag AS velkommen inn i Montér kjeden.

Storefoss sag AS i Valdres blir Montér Storefoss

Hyttefolket på Beitostølen sikrer solid vekst.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder Odd Blomlie forteller om store ambisjoner for byggevarehandleren i Valdres. Bredere vareutvalg, positiv utvikling området og økning i antall ansatte skal bidra til å løfte omsetningen. Selskapet rundet 19 millioner kroner i omsetning i 2015.

Bredere vareutvalg

Montér-kjeden blir en vesentlig brikke for å nå vekstambisjonen til selskapet. Kjeden vil bistå med utformingen av den nye butikken som nå bygges. For i løpet av våren 2017 vil et nybygg på 594 kvadratmeter romme butikk, varemottak og kontor. I tillegg vil muligheten for hems over deler av lokalet kunne skape ytterligere salgsarealer.

Fra tidligere har de på Storefoss et trelastlager på 930 kvadratmeter, et kaldtlager på 450 kvadratmeter og en plasthall med areal på 300 kvadratmeter. Flere lokale byggmestre, hyttebyggere og forbrukere har etterlyst et utvidet vareutvalg og det blir det plass til nå.

Hyttefolket er viktige

- Vi håper at hyttefolket på Beitostølen som kjenner til Montér i Østlandsområdet svinger innom oss når de skal få utført noen utbedringer på hyttene sine fremover, sier Blomlie.

Hytte-markedet, spesielt på Beitostølen, har vært den viktigste bærebjelken for Storefoss sag. Og det er enkelt for Odd å forklare hvorfor så mange velger å bygge hytte på unike Beitostølen:

- Nærheten til Jotunheimen, det snøsikre området, skifasilitetene, familieprofilen og det kon-sentrerte sentrumsområdet er attraktivt. Dessuten mener jeg det er Norges beste helårs-destinasjon.

Øystre Slidre kommune har planer om å legge til rette med ytterligere infrastruktur, vann og kloakk til nye potensielle hyttefelter.

- Nå legges det etterhvert vann og kloakk til de fantastiske områdene rundt Yddin, sier Blomlie entusiastisk og fortsetter: - Stadig flere oppdager hvor bra det er å bo i Øystre Slidre. Prognosene tilsier at innbyggertallet skal øke, og at vi er en vekst-kommune de neste 20 årene. Da trenger vi flere boliger.

Lokal forankring

Bedriften som ble stiftet i 1997 har seks ansatte og holder til på Vølbusvegen 20 på Heggenes. Selskapet eies av Odd Blomlie og Knut Jørstad.

Blomlie er utdannet ingeniør innen konstruksjonsteknikk og er engasjert i den daglige driften sammen med to andre heltidsansatte og tre ekstrahjelper.

Jørstad er til daglig snekker og har lang erfaring med trelast.

- Når vi åpner, trenger vi flere serviceinnstilte og ydmyke ansatte inn mot proff og interiør, avslutter Odd.