Gjennomslag i det ene løpet i E16 Bjørnegårdtunnelen mandag 31. oktober.
Gjennomslag i det ene løpet i E16 Bjørnegårdtunnelen mandag 31. oktober.

Gjennomslag i E16-tunnel

Nå er ett av de to løpene i Bjørnegårdtunnelen i Sandvika vest for Oslo sprengt åpen.

Publisert Sist oppdatert

NCC driver Bjørnegårdtunnelen på E16 mellom Sandvika og Wøyen. Tunnelen drives i to løp på 2,3 km hver, og to kjørefelt i hvert løp. Totalt skal det sprenges 300.000 fm³ fjell.

Nordgående tunnelløp til byggegrop Mølla ble mandag 31. oktober sprengt åpen. Arbeidet med tunnelen har pågått siden starten av 2015.

Byggherre Statens vegvesen hadde invitert flere involverte parter til salven som ble satt av kl 11.30.

Æressalven

Det var Søren Bekkhus fra NCC som fikk det ærefulle oppdraget av å fyre gjennomslagssalven. Bekkhus har vært ansatt i NCC i 25 år, og har hele 50 års erfaring fra anleggsbransjen.

- Det skal godt gjøres å være mer kvalifisert enn dette, sa anleggsleder for tunnel i NCC, Torgeir Bergesen.

- Søren har vært, og er fortsatt, en inspirasjon for alle på prosjektet, og det gir en ekstra trygghet i å ha han med i dette krevende prosjektet. 

Salven som ble satt av, var en tremeterssalve på til sammen 267,2 kg. Det er sprengt ut mer enn 3000 meter tunnel på prosjektet, og det gjenstår ennå noe tunnelarbeid.

Det gjenstår ca. 100 meter av løp B før man fyrer av gjennomslagssalven der også.

Stor markering

Det var 75 stykker nede i tunnelen under gjennomslagssalven. Statens vegvesen hadde invitert flere, blant annet varaordfører Ole Kristian Udnes fra Bærum kommune, rådmann Erik Kjeldstadli og kommunaldirektør Arthur Wøhni.

Etter selve salven var det kaffe- og kakefest. Prosjektleder fra Statens vegvesen May Bente Hiim Sindre takket for et godt samarbeid med NCC, ga en situasjonsrapport på hvordan man lå an i tunnelen og hva som var blitt gjort.

Varaordfører Ole Kristian Udnes gratulerte med gjennomslaget, og poengterte samtidig viktigheten av denne tunnelen og framtidige samferdselsprosjekter i forbindelse med E18.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS