Illustrasjonsbilde.

Nå blir det anleggsmaskin-rekord!

Dersom det ikke skjer store naturkatastrofer eller store statlige omveltninger, blir det salgsrekord for anleggsmaskiner med god margin i Norge i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Etter tre kvartaler i 2016, har Maskingrossisternes Forenings (MGF) medlemmer solgt 3321 anleggsmaskiner. I 2016 er det satt kvartalsrekord både for andre (1563 stk.) og tredje kvartal (1032 stk.) i en statistikk som begynte før årtusenskiftet. Rekorden for første kvartal fra 2008 står fortsatt (885 stk.).

Ser vi hvert år for seg, er det 2007 som er rekordåret for antall solgte anleggsmaskiner blant MGFs medlemsbedrifter. Dette året ble det solgt 4175 anleggsmaskiner.

En sammenligning av rekordåret og 2016 viser: De tre første kvartalene i 2007 ble det solgt 2832 anleggsmaskiner. De tre første kvartalene i 2016 er det som nevnt over solgt 3321 anleggsmaskiner!

Ser man tendensen de siste årene (se tabell nederst), er det nesten en umulighet - i positiv forstand - å unngå en ny salgsrekord med god margin i år.

Fremtiden er lys

Direktør Anita Helene Hall i MGF har også gjort seg betraktninger over tallene og sett at det nærmest er en umulighet ikke å sette årsrekord.

- Vi ser at tendensen er opp, opp og opp. Salget gjenspeiler alt som skjer innen anlegg. Her trekker både store veiprosjekter og andre anleggsprosjekter opp. Når vi ser gjennomsnittlig salg de siste årene og utviklingen år for år, er sannsynligheten for rekordår veldig stor, sier hun til AT.no.

Og ikke nok med det:

- Prognoser viser at det blir økning i salget i årene fremover også, opplyser Hall.

Illustrasjon med tallene fra MGF.

 

Powered by Labrador CMS