MB Consept X-Class.

X-Class - ny pickup fra Mercedes-Benz

STOCKHOLM (AT.no): Her er den - Mercedes-Benz' pickup X-Class. Foreløpig som konseptbil. Men den skal masseproduseres allerede i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Mercedes-Benz Consept X-Class ble vist for første gang i Stockholm tirsdag 25. oktober.

Daimler legger stor vekt på at den kan være både stilig og tøff, en bybil og terrengbil, arbeidsbil og fritidsbil. Derfor ble det presentert to versjoner av bilen som foreløpig omtales som (og er en) konseptbil; en med terrengdekk, vinsj og beskyttende plastdetaljer, og en med lavprofildekk samt «limousinaktig» baklys rundt hele bakdelen av pickupen.

Begge med velkjent Mercedes-Benz grill og interiør.

De to bilene som ble vist er som nevnt konseptbiler, så fargene og alle detaljene vil ikke nødvendigvis bli slik når masseproduksjonen starter opp i 2017 og pickupene kommer på markedet mot slutten av 2017.

V6 diesel og 4Matic

Toppmodellen av X-Class vil få en V6-dieselmotor og 4Matic som gir permanent drift på alle hjul.

Den får elektronisk traction control og to elektrisk opererte differensialsperrer som styrer kraften «dit den trengs mest».

Ved kjøring i terrenget kan man nyte godt av at bakre differensial og differensialen på mellomakselen kan låses.

Pickupen vil kunne ha en nyttelast på opp mot 1,2 tonn får AT.no opplyst. Tilhengerkapasitet er alltid et tema på pickuper. X-Class får en tilhengerkapasitet på 3,5 tonn.

STILLING LEDIG:
Den med urbane av de to X-Class-konseptbilene hadde noen særegne baklys. Det er i skrivende stund ikke sikkert at disse blir en del av tilvalget når pickupene masseproduseres. Men tøft er det.
Slik ser konseptbilen av X-Class ut. Selv om interiøret og eksteriøret ikke er helt ferdig bestemt, er det liten tvil om at Mercedes-Benz-kjennere vil finne seg godt til rette.
Powered by Labrador CMS