Dette ble rasultatet av Vlantana-sjåførens hasardiøse forbikjøring; en kollisjon mellom Espeland Transport og A. Solvang AS.
Dette ble rasultatet av Vlantana-sjåførens hasardiøse forbikjøring; en kollisjon mellom Espeland Transport og A. Solvang AS.

Vlantana-sjåfør foretok farlig forbikjøring

Det endte med at en motgående lastebil frontkolliderte med en rundballepresse. Vlantana-sjåføren kjørte videre, men ble stoppet av politiet.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 16. september kjørte Arne Solvang traktor med presse sørvover på riksvei 3 sør for Alvdal. Et utenlandsk vogntog tok igjen traktoren og starten en forbikjøring ved en bakketopp med sving.

- Da den kom opp på siden av meg, så jeg vogntoget som kom imot og tenkte han ville bremse ned og legge seg bak. Men han bare ga på og slengte seg seg inn foran meg, sier Solvang til alvdalmiv.no.

Da vogntoget som kjørte for Vlantana kastet seg inn forantraktoren for å unngå å frontkollidere med det møtende vogntoget fra Espeland transport, smalt tilhengeren inn i traktorens forhjul.

- Dermed fikk jeg sleng samtidig som jeg bremset for fullt. Rundballepressa smalt i fronten på det møtende vogntoget, sier Solvang til nettstedet.

- Merket ikke påkjørselen

Vlantana-sjåføren kjørte videre, men ble stoppet av politiet lenger sør i Østerdalen. Skader han hadde på tralla stemte med påkjørselen.

Sjåføren, som er litauisk statsborger, opplyste til politiet at han ikke merket at han kom borti traktoren eller at han forårsaket en kollisjon.

Han ble anmeldt for den uforsvarlige kjøringen. I ettertid har han fått et forelegg på 10.000 kroner som han har vedtatt.

- Har tatt fullt ansvar

Vlantana Norge  AS gikk høyt ut i media for ett år siden og informerte at selskapet kurser 150 sjåfører som skal kjøre i Norge. Målet er blant annet at sjåførene skal ha «sikre kjøreteknikker» og «unngå ulykker». De bilførerne som har best fremgang på miljøvennlig og sikker kjøring får bedrifts-sertifikatet «Vlantana Green Driver».

AT.no sendte e-post til Vlantana Norge med spørsmål om selskapet hadde kjennskap til hendelsen og om sjåføren har tittelen «Vlantana Green Driver».

Vlantana Norges Manager of domestic transport, Ruta Sakalauskaite, svarte dette:

- Vi har fått informasjon om dette. Vlantana hadde denne transporten, men det var en annen avdeling enn vår. Vi erkjenner likevel vår skyld, og vi beklager at denne situasjonen oppsto. Vi har tatt fullt ansvar og gjort opp for skadene. Denne sjåføren har jobbet for Vlantana lenge er meget godt kvalifisert. Når det gjelder Vlantana Green Driver, er han i en prossess med mål om å oppnå sertifikatet.

- Vi beklager dette igjen, og vi ønsker å sikre at vi gjør alt vi kan for å unngå dette i fremtiden, for å forbedre våre sikkerhetsrutiner og prosedyrer.