Hadde droppet EU-kontroll. Foto: Hans Kristian Barbøl

Avfallsbil avskiltet

Brudd på kontrakten, opplyser Ragn-Sells.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Da AT.no var med Statens vegvesen på tungbilkontroll ved E6 Minnesund i Akershus 11. januar, ble en Ragn-Sells-transport stoppet og avskiltet.

Komprimatorbilen hadde ikke gjennomført EU-kontroll i starten på 2017 og var begjært avskiltet i april samme år.

Da Vegvesenets inspektører ble klar over dette, tok det ikke lang tid før skiltene var demontert og lagt i plast.

AT.no har kontaktet Ragn-Sells per epost for å få en kommentar til hvilke systemer selskapet har for å følge opp at lastebiler i deres tjeneste er til EU-kontroll og at sjåfør og bil ellers har alle tillatelser i orden. Cecilie Lind, direktør for bærekraft/sustainability i Ragn-Sells AS har svart på forespørselen:

«Den aktuelle bilen eies og driftes av en underleverandør, så i tillegg til de regelbrudd som bileier har begått, er dette et åpenbart brudd på kontrakten med Ragn-Sells AS. Vi har litt ulike rutiner for å følge opp egne og innleide biler, og vi går nå gjennom både rutinene våre og hva som har skjedd i den konkrete saken. Før vi har gjort det, er det for tidlig å konkludere med hvor svikten ligger, men at det er en svikt både hos oss og hos underleverandøren er det ingen tvil om. Alle biler som kjører for oss skal selvfølgelig ha de nødvendige godkjenninger, vi kommer derfor til å undersøke dette nøye.»

STILLING LEDIG:
Foto: Hans Kristian Barbøl
Powered by Labrador CMS