NCC leverte nytt rådhus

Den nye rådhusfløyen på Byfogdløkka i Tønsberg ble overlevert 21. september, halvannen måned tidligere enn avtalt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Byggherre Tønsberg kommune, Eiendomsutvikling er strålende fornøyd med entreprenør NCC, noe som har resultert i flere tilleggsoppdrag i tilknytning til det eksisterende prosjektet.

- Samarbeidet med NCC har vært eksemplarisk. Vi har derfor gitt selskapet ytterligere tilleggsoppdrag i de gamle rådhusfløyene her i kvartalet, sier Anne Margrete Økstad, prosjektleder for byggherren Tønsberg kommune, Eiendomsutvikling.

- Mer penger i kassa

De ansatte i Tønsberg kommune er allerede i full gang med innflyttingen og møter en helt ny arbeidshverdag i nye lokaler med blant annet et etterlengtet og moderne inneklimasystem. 
- Alle gleder seg til å flytte inn, det sees på ansiktene til de som flytter inn her, sier Økstad.

- Vi i Byfogdløkka-prosjektet er stolte over å kunne levere bygget før prosjektert tid og innenfor budsjett til en særdeles fornøyd kunde. Det betyr ytterligere oppdrag og mer penger i kassa for oss i NCC, sier Gunnar Håkonsen, anleggsleder i NCC.

- Det gamle bygget var en brannfelle

En avgjørende faktor for at valget av entreprenør falt på NCC, var blant annet løsningene innen inneklima og miljø. Det er tidligere blitt rapportert at det gamle bygget var i så dårlig forfatning at det sto i fare for å bli stengt av Arbeidstilsynet.

Det 50 år gamle bygget «hadde dårlig inneklima, det var en brannfelle, og nærmest umulig å holde varmt om vinteren, i tillegg til å være lite effektivt», skriver NCC i en pressemelding.

- De ansatte får nå et helt nytt VVS-system med sensorer som styrer både varme, luft og lys i hvert enkelt rom. Dette i tillegg til fjernvarme sikrer et godt indre og ytre miljø i lang tid etter levering, sier Håkonsen.

Håkonsen forteller videre at fokuset på prefabrikkerte løsninger på ferdige flater, tett oppfølging av underentreprenører, fokus på HMS og miljø og en høy kildesorteringsgrad av byggavfall på 97 prosent er noen av grunnene til at prosjektet har vært så vellykket.

Powered by Labrador CMS