Veireno kjører med for tunge lastebiler på mange veier i Vestfold når de henter avfall på faste ruter. Oppdragsgiver Vesar AS ble først klar over regelbruddene da den tidligere operatøren på kontrakten, Renonorden, kontaktet dem i januar.

Veireno kjører med for tunge lastebiler

I januar 2016 ble det interkommunale selskapet Vestfold Avfall og Ressurs (Vesar) varslet om at renovasjonsbedriften Veireno AS kjører med for tunge renovasjonsbiler på mange kommunale veier i Vestfold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det var Renonorden som hentet husholdningsavfall for Vesar-kommunene i forrige kontraktperiode som varlet om at flere av Veirenos lastebiler var for tunge til sine ruter på mange kommunale veier i Vestfold. Veireno overtok kjøringen 1. oktober 2015.

Veireno har sendt søknad til Vegdirektoratet om dispensasjon fra aksellastbegrensningene på rutene selskapet kjører for Vestfold-kommunene.

- Den foreløpige tilbakemeldingen fra Vegdirektoratet, ved siste kontakt i april, var at direktoratet har «lang liggetid for tiden», og at vi må regne med at det vil gå noen tid før vi får svar. Vi vil likevel følge opp direktoratet jevnlig. På det nåværende tidspunktet ønsker vi ikke å spekulere i utfallet av Vegdirektoratets behandling, skrev daglig leder i Veireno, Jonny Enger, til Tønsbergs Blad i mai.

Mens behandlingen trekker ut i Vegdirektoratet, har Veireno fortsatt 13 lastebiler som er for tunge for mange av de kommunale veiene.

- Der står vi altså. Veirenos renovasjonsbiler fortsetter å kjøre ulovlig. Veiene brytes ned og ingen håndhever gjeldende vektbestemmelser, opplyser Steinar Gullvåg, kommunestyremedlem (Ap) i Nøtterøykommunestyre til tb.no.

Gullvåg tok opp temaet i kommunetyret 15. juni.

Powered by Labrador CMS