LØSNING: Pernille Haugen hos SmartDok holder HMS-kortet som brukes. En nysgjerrig salgssjef Per Tore Hansen lurer i bakgrunnen.
LØSNING: Pernille Haugen hos SmartDok holder HMS-kortet som brukes. En nysgjerrig salgssjef Per Tore Hansen lurer i bakgrunnen.

Klare for endringer 1. juli

Fredag 1.juli 2016 stilles det strengere krav til mannskapslistene på anlegg. SmartDok er tilrettelagt for endringene.

Publisert Sist oppdatert

Endringene i endres Byggherreforskriftens §15 innebærer blant annet krav om at mannskapslister skal føres elektronisk, og at fødselsdato eller D-nummeret* til alle som utfører arbeid på bygg- og anleggsplassen skal oppføres i denne oversiktslisten.

- Vi har løsningen klar som tilfredsstiller myndighetenes krav. Vår elektroniske løsning er enkel å bruke fremfor manuell føring av mannskapslister, sier salgssjef Per Tore Hansen i SmartDok.

Bedre oversikt

Bakgrunnen for endringene er å motvirke misbruk av HMS-kort, at listene skal vise riktig identitet for de som faktisk utfører arbeid og effektivisere byggherrens kontroll og Arbeidstilsynets tilsyn.

– Vi og våre kunder har hatt god erfaring med ID06-løsningen vår i Sverige, som på mange måter er veldig lik denne. I Norge har vi hatt en løsning for elektronisk Byggekortleser på markedet i lang tid, så dette er ikke noe nytt for SmartDok, oppsummerer salgssjefen.

Små tilpasninger

– For å tilpasse oss endringene i Byggherreforskriftene var det kun snakk om minimale endringer for å tilfredsstille kravene. Om du trenger en løsning kjapt, er det bare å ta kontakt med oss, avslutter salgssjefen.

SmartDok skriver i en pressemelding at deres løsning er Norges desidert mest brukte timeregistrerings- og dokumentasjonsløsning i bygg- og anleggsbransjen.

* D-nummer: Myndighetene har satt krav om at alle som skal jobbe og oppholde seg i Norge i mindre enn 6 måneder må du ha et D-nummer for å bli registrert i Folkeregisteret. D-nummer er nødvendig for å få skattekort.