Mineralteknikk lanserer nytt mobilt vaskeanlegg

Nytt anlegg for vasking og sortering av steinmasser.

Publisert Sist oppdatert

Det har fra mange hold vært etterspørsel etter ferdige flyttbare enheter for vasking og sortering av steinmasser. Flere og flere produsenter sliter med renhet på materialene, og det er behov for å vaske, opplyses det fra Mineralteknikk AS.

«Når våre kunder i tillegg har fått krav om CE-godkjente varer, medvirker dette også til at flere har behov for vasking av masser», skriver selskapet i en melding.

«Alt i ett» anlegg

Sandnes-firmaet Mineralteknikks mobile anlegg er et komplett vaskeanlegg montert på chassis med hjul for enkel transport.

 Anleggene kan leveres med inntil fem forskjellige fraksjoner med syklon for å ta ut ned til ca. 75 micron finstoff.

Transportdimensjonene på anlegget er 14 meter lengde og  2,8 meter bredde.

Anlegget opplyses å ha stor kapasitet, og er utstyrt med en vaskesikt på 1,8 x 6 meter over 3 dekk, hydrosyklon og avvannersikt på 1,8 x 4,1 meter. Videre kan anlegget leveres med separat 12 kubikkmeter innmatingslomme og ferdigvare-transportører komplett med hjulgang for enkel transport. 

Eget design

Daglig leder i Mineralteknikk, Arne Kenneth Øvstebø, har stor tro på vaskeproduktene.

- Vi har spesialisert oss på høy kvalitet, og maskin-rangen vår er komplett, og går fra kjeftknusere, konknusere, slagknusere, kubisatorer, sikter og matere. Vi leverer komplette teknologiske produksjonslinjer, helt fra grovtrinnet til finverket, sier han.

Mineralteknikks ingeniører sitter i dag med betydelig kunnskap innen knusing og prosessering av bergmineraler, som selskapet tilbyr sine kunder.

- Vi leverer alt fra forprosjekt, 3D-tegning av anlegg, kapsitetsberegning, effektlister til ferdige tilbud og montasje nøkkelferdig av eget personell, sier Øvstebø.

Powered by Labrador CMS