Skadeforebygging handler om å bry seg, og det skal vi fokusere på under HMS-uken 2016, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke ASA.
Skadeforebygging handler om å bry seg, og det skal vi fokusere på under HMS-uken 2016, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke ASA.

Bry deg, si i fra!

Veidekke ber alle si klart i fra ved «uakseptabel risiko».

Publisert Sist oppdatert

Veidekke gjennomfører sin årlige HMS-uke med flere hundre store og små arrangementer i Norge, Sverige og Danmark.

Skal Veidekke nå målet om null alvorlige skader, må alle si klart i fra dersom de ser noen som utsetter seg selv eller andre for uakseptabel risiko, skriver konsernet i en pressemelding.

- Vi må bli enda bedre

Derfor er temaet for årets uke enkelt og greit «Bry deg, si i fra!».

- Vår overordnede HMS-målsetting er at ingen skal bli syke, skade seg eller i verste fall miste livet som følge av å jobbe i eller for Veidekke. De senere årene er antall alvorlige skader redusert betydelig, men fremdeles skjer det dessverre ulykker der kollegaer ødelegger seg for livet. For å få slutt på dette må vi bli enda bedre til å si i fra om vi oppdager situasjoner som potensielt kan medføre skade. Dette handler om å bry seg, og det skal vi fokusere på under HMS-uken 2016, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke ASA.

Færre alvorlige skader

Stadig høyere sikkerhetstilstand, økt oppmerksomhet og nye HMS-tiltak ga en nedgang på 37 % for de alvorligste skadene i Veidekke i 2015.

Men fortsatt var det 22 personer som skadet seg i arbeid på et av Veidekkes prosjekter i fjor slik at de mest sannsynlig må leve med skaden resten av livet. Derfor har konsernet startet arbeidet med en kultur der alle skal ta ansvar og si i fra før noe går galt.

Det betyr i praksis å senke terskelen for å si i fra og samtidig øke forståelsen for når, hvordan og hvorfor vi skal si i fra.

Powered by Labrador CMS