Portene åpnet nå i formiddag for MEFA i Stavanger.
Portene åpnet nå i formiddag for MEFA i Stavanger.

Maskinfest i Stavanger

FORUS: MEF åpnet i portene til MEFA i Stavanger. I tre dager skal anleggsbransjen ha sin store happening i Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Alle utstillingsplassene ble solgt ut i god tid før utstillingen. På det nesten 30 dekar store området vil det være 100 utstillere og 18 forskjellige stander og utstillinger.

Det var varaordfører i vertskommunen Sandnes, Pål Morten Borgli, som fikk æren å sprenge i gang messen. For naturligvis kan ikke det være en vanlig snorklipping på en anleggsmesse.

- Kjekt

- Det er veldig kjekt å ha en slik messe her. Anleggsbransjen har blitt enda viktigere nå når det går trått i oljeindustrien her i området, sier Borgli.

Værmeldingen for de neste dagene er det optimale for messe. Godt og varmt, nesten vindstille og lett overskyet med gløtt av sol.

MEFA er flyttet fra forrige gang den ble arrangert i Stavanger. Nå skal arrangementet gå av stabelen på Forus Næringspark noen kilometer fra flyplassen. Boltreplassen er også dobbelt så stor.

NM-finale

Et av høydepunktene i dag blir finalen i Norgesmesterskapet i maskinkjøring. Dette er for elever som går i VG2 på videregående skole. De skal konkurrere med hjullaster og gravemaskin.

På lørdag skal lærlingene i Agder og Rogaland konkurrere i de samme øvelsene. De kan med det kvalifisere seg for NM for lærlinger i Bergen senere i høst.

De må vise sine ferdigheter i det å grave ned en kum, tidsbruk, presisjon og kvalitet. Og ikke minst må de levere på HMS

Lørdag kveld er det bankett for påmeldte gjester på Quality Hotel Airport.