Spania var første ute med kvalifiseringen og på bildet deltagerne.
Spania var første ute med kvalifiseringen og på bildet deltagerne.

Hiab forbereder kran-VM

Nå har Hiab i Cargotec-gruppen startet oppfølgingen av fjorårets suksess med VM for lastebilkranoperatører (WCC). Første finalist er klar.

Publisert Sist oppdatert

Det er Charles Amilis Xampro fra selskapet Arenes I Graves Castellot S.A. Han vant den spanske kvalifiseringen, og er klar for VM-finalen som er lagt til IAA-utstillingen i Hannover i Tyskland i september.

Jubileum startet VM-konkurransen

Det var i fjor Hiab startet VM-konkurransen som ledd i selskapets 70-årsfeiring. Finalen ble lagt til Birmingham-utstillingen i England i april, og vinner av WCC-finalen ble danske Johnny Jensen. Han innkasserte den nette sum av 25.000 euro, og den samme summen vil gå til årets kranvinner.

I år vil WCC (World Crane Championships 2016) samle finalister fra 17 land. Det skal gjennomføres kvalifisering i alle landene, og det vil stort sett skje på samme kranen opplyser Hiab. Selskapets Hiab HiPro kran i mellomstørrelsen er montert på en Hiab-merket lastebil, og denne skal turnere rundt i Europa.

Vanskelige operasjoner

Konkurransen går ut på å gjennomføre vanskelige kransoperasjoner på raskest mulig tid. I fjorårets finale brukte danske Johnny Jensen 2:18:49 etter en imponerende gjennomføring.

De 17 deltagende landene er Australia, Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Finland, Tyskland, Italia, Nederland, Norge, Sverige, Spania, USA, Storbritannia, Mexico, Russland og New Zealand.

Hva så med Norge?

- Vi planlegger et spesielt opplegg, og vil gå ut med informasjon om kort tid, får AT.NO opplyst.