Mange kommer, noen uteblir

Utstillingen Transport 2016 går av stabelen på Norges Varemesse på Lillestrøm 9. – 11. juni. Messen nærmer seg utsolgt, men noen viktige aktører ser ut til å utebli.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Hovedarrangører for Transport 2016 er Norges Lastebileier-Forbund (NLF), Volvo, Scania, og Påbyggergruppen i Norsk Industri. I skrivende stund er 80% av arealet oppfylt av små og store utstillere. At Påbyggergruppen i Norsk Industri er medarrangør denne gangen, ser ut til å ha resultert i større oppslutning fra påbyggerne. Rundt halvparten av standarealet vil være belagt av påbyggere ved årets utstilling.

Tidligere har transportutstillingen på Lillestrøm vært arrangert tredje hvert år. Økonomiske forhold og sterk konkurranse på messefronten her i landet førte imidlertid til at det ikke har vært arrangert Transport siden 2011. Den gangen hadde messen 262 utstillere, og det kom noe over 18.500 besøkende. Ambisjonen til arrangørene er at man skal slå begge deler på Transport 2016.

Transport 2016 blir åpenbart også lagt merke til av det politiske miljøet i Norge, og samferdselsminister Ketil Solvik Olsen vil være til stede under åpningen.

Noen uteblir

Likevel ser det ut til at viktige aktører uteblir fra Transport 2016. Av tungbilimportørene av de globale merkene er det bare Scania og Volvo/Renault som er påmeldt, naturlig nok ettersom de er inne på arrangørsiden. Mercedes-Benz, MAN, DAF og Iveco vil etter alt å dømme utebli. Hos Mercedes-Benz Nyttekjøretøy uttaler man følgende om Transport 2016: - Vår oppfatning er at vi oppnår en bedre effekt av våre markedsføringsmidler på andre arenaer og har derfor konkludert med at vi ikke kommer til å delta på utstillingen Transport 2016

Powered by Labrador CMS